Ga naar de inhoud
Pita pizza met chorizo en geitenkaas

Pita pizza met chorizo en geitenkaas

Maak deze hartige minipizza’s uit de oven van pitabroodjes met courgette, tomaat, chorizo en geitenkaas

15 M + 5 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 5 pitabroodjes
  • 75 gr chorizo
  • 75 gr harde geitenkaas ( of zachte )
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 handje cherrytomaatjes
  • 0.5 courgette

Materialen

  • Grillpan
  • beklede bakplaat

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette en cherrytomaatjes in plakjes. Bak de plakjes courgette een paar minuten in een grillpan. Snijd de chorizo in stukjes.


    Pita pizza met chorizo en geitenkaas stap 1 Pita pizza met chorizo en geitenkaas stap 2 Pita pizza met chorizo en geitenkaas stap 3
  2. Zet de bakplaat met bakpapier klaar en leg de pitabroodjes erop. Besmeer de pita’s met een laagje tomatenpuree. Leg de gegrilde courgette, cherrytomaatjes en chorizo erop. Rasp de geitenkaas en strooi eroverheen of kruimel zachte geitenkaas er over. Zet de bakplaat met pita pizza’s in de oven en bak in ongeveer 5 minuten gaar.