Zelfgemaakte romesco saus
Maak in een paar minuten deze heerlijke Spaanse dip op basis van noten en geroosterde paprika
10 M
Ingrediënten
Voor portie
-
1 tomaat
-
2 gegrilde paprika’s
-
25 gr amandelen
-
25 gr hazelnoten
-
1 teentje knoflook
-
scheutje olijfolie
-
1 eetlepel rode wijnazijn
-
snuf paprikapoeder
-
Snufje chili
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Rooster de noten een paar minuten in een droge koekenpan. Doe alle ingredienten in een keukenmachine en maal helemaal fijn. Bewaar de saus in een afgesloten pot of bakje in de koelkast.
-
Romesco is een Catalaanse saus die traditioneel wordt gemaakt van nora pepers. Maar omdat deze bijna niet verkrijgbaar zijn in Nederland heb ik geroosterde paprika’s uit pot gebruikt.
Heeft het gesmaakt?
15 stemmen
Ook lekker