Ga naar de inhoud
Zelfgemaakte romesco saus

Zelfgemaakte romesco saus

Maak in een paar minuten deze heerlijke Spaanse dip op basis van noten en geroosterde paprika

10 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor portie

  • 1 tomaat
  • 2 gegrilde paprika’s
  • 25 gr amandelen
  • 25 gr hazelnoten
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • snuf paprikapoeder
  • Snufje chili

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Rooster de noten een paar minuten in een droge koekenpan. Doe alle ingredienten in een keukenmachine en maal helemaal fijn. Bewaar de saus in een afgesloten pot of bakje in de koelkast.


    romesco-saus
  2. Romesco is een Catalaanse saus die traditioneel wordt gemaakt van nora pepers. Maar omdat deze bijna niet verkrijgbaar zijn in Nederland heb ik geroosterde paprika’s uit pot gebruikt.