Ga naar de inhoud
Pitabroodjes met avocado en kip

Pitabroodjes met avocado en kip

Deze pitabroodjes met kip, avocado en een frisse yoghurtsaus zijn een lekker frisse lunch of lichte avondmaaltijd

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 pitabroodjes
  • 2 kipfilets
  • 1 avocado
  • ijsbergsla
  • 0.25 komkommer
  • snuf paprikapoeder
  • snuf cayennepoeder
  • peper en zout

Voor de yoghurtsaus

  • 3 eetlepels yoghurt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • Flinke scheut citroensap
  • 1 teentje knoflook ( geperst )
  • Snuf peterselie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bereid de pitabroodjes in de oven of de grill. Snijd de kipfilets in de lengte doormidden, zodat je in totaal 4 dunnere stukken kipfilet hebt. Bestrooi deze met paprikapoeder, cayennepeper en peper en zout en grill de kipfilet in de grillpan aan beide kanten totdat de kip gaar is.


  2. Snijd de avocado open, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Roer de ingrediënten voor de yoghurtsaus door elkaar. Snijd de pitabroodjes open, leg er wat blaadjes ijsbergsla tussen, gevolgd door de plakjes komkommer, gegrilde kip en avocado. Maak af met wat yoghurtsaus.