Ga naar de inhoud
Vegetarisch gevulde courgette met geitenkaas

Vegetarisch gevulde courgette met geitenkaas

Vegetarisch gevulde courgette met geitenkaas, knapperige walnoten en lekkere gedroogde tomaatjes, heerlijk bijgerecht of lunch

10 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 courgette
  • 100 gr geitenkaas
  • 2 theelepel honing
  • 1 theelepel tijm

  • 5 walnoten
  • 8 gedroogde tomaatjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Halveer de courgettes in de lengte en schep met een lepeltje het vruchtvlees uit de courgette. Brokkel in beide helften van de courgette geitenkaas. Strooi hierover tijm en verdeel de honing er overheen.


  2. Snijd de gedroogde tomaat in kleine stukjes. Breek de walnoten en verdeel dit samen met de stukjes gedroogde tomaat over de geitenkaas heen. Druppel er eventueel nog een beetje olijfolie over. Bak de courgettes af in ongeveer 20 minuten.