
Vegetarisch gevulde courgette met geitenkaas
Vegetarisch gevulde courgette met geitenkaas, knapperige walnoten en lekkere gedroogde tomaatjes, heerlijk bijgerecht of lunch
10 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten: Gevulde courgette
Voor stuks
-
1 courgette
-
100 gr geitenkaas
-
2 theelepel honing
-
1 theelepel tijmāØ
-
5 walnoten
-
8 gedroogde tomaatjes
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Gevulde courgette
-
Verwarm de oven op 180 graden. Halveer de courgettes in de lengte en schep met een lepeltje het vruchtvlees uit de courgette. Brokkel in beide helften van de courgette geitenkaas. Strooi hierover tijm en verdeel de honing er overheen.
-
Snijd de gedroogde tomaat in kleine stukjes. Breek de walnoten en verdeel dit samen met de stukjes gedroogde tomaat over de geitenkaas heen. Druppel er eventueel nog een beetje olijfolie over. Bak de courgettes af in ongeveer 20 minuten.
Heeft het gesmaakt?
151 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 230
- vet 16 gr
- verzadigd vet 8 gr
- koolhydraten 12 gr
- w.v. suikers 9 gr
- vezels 2.5 gr
- eiwit 9 gr
- zout 0.75 gr
Ook lekker