Gezonde wrap rolletjes

Deze vegan tortilla rolletjes, gemaakt van volkoren wraps zijn gevuld met hummus, geroosterde aubergine en paprika. Een gezond en lekker hapje of tussendoortje

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Snijd dunne plakken van de aubergine. Smeer deze plakken in met een beetje olie en grill de plakken aan beide kanten tot er mooie grillstrepen te zien zijn. Snijd de geroosterde paprika in dunne reepjes. Rooster de pijnboompitjes tot deze goudbruin zijn.

 Neem een volkoren wrap en besmeer met een eetlepel hummus. Leg hierover de geroosterde aubergine en verdeel ook wat reepjes paprika er overheen. Laat aan de bovenkant een rand vrij, zodat de wrap goed dicht geplakt kan worden. Strooi een theelepel pijnboompitjes over de wrap en verdeel een paar blaadjes rucola er overheen.

 Begin vanuit onder de wrap strak te rollen en plak het bovenste stukje dicht met eventueel een beetje extra hummus. Snijd vervolgens de wrap in plakjes en herhaal hetzelfde met de overige ingrediënten.

 Tip: verpak de wrap in een beetje folie en leg een half uurtje in de koelkast, zodat de wrap makkelijker in plakjes te snijden is.

14 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.