Vegetarische barbecue burgers

Heerlijke zelfgemaakte vegetarische burgers van kikkererwten en barbecuesaus met een simpele komkommersalade

Hoofdgerecht 45 min

ingrediënten

voor 2 stuks

komkommersalade

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een pan op het vuur met wat olie en bak hierin de knoflook en ui circa 5 minuten totdat ze goudbruin zijn.



  2. Doe de kikkererwten in een kom en gebruik een vork om deze te prakken. Dit kan eventueel ook in een blender of met een staafmixer. Ze hoeven niet helemaal fijn te zijn maar er mogen best nog wat grove stukken in zitten. Doe nu de gebakken knoflook en ui bij de kikkererwten samen met de barbecuesaus, de bloem, komijnpoeder, gerookt paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout. Meng dit tot een samenhangend geheel en zet aan de kant.

  3. Maak nu de komkommersalade. Snijd hiervoor de komkommer heel dun of gebruik een mandoline/kaasschaaf om dunne plakjes te snijden. Snijd de bieslook fijn. Meng in een kom de yoghurt met de mayonaise, citroensap, komkommer, bieslook, knoflookpoeder en een snuf zout.

  4. Vorm 2 burgers van het kikkererwten mengsel en bak deze in een pan met olie of boter aan beide kanten bruin. Zet het vuur laag en laat circa 10 minuten op het vuur staan om de binnenkant te garen. Draai regelmatig om. Je kunt ze ook op de BBQ bakken, smeer ze dan goed in met olie en let op dat ze niet te donker worden tijdens het bakken.

  5. Snijd de broodjes doormidden en besmeer met wat barbecuesaus, beleg met de burger, de komkommersalade, wat sla, plakjes tomaat en wortel.

  6. Tip: Bekijk hier 10 x de lekkerste hamburger recepten voor nog meer hamburger inspiratie.

Heeft het gesmaakt?
29 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.