Gegrild paprika hapje met pesto

Een lekker vegetarisch paprika hapje van gegrilde paprika rolletjes gevuld met pesto, ricotta en walnoot. Een ideaal borrelhapje.

Hapjes en snacks 20 min + 30 min

ingrediënten

voor 8 stuks

Benodigdheden:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 230° graden. Het liefst met grillstand erbij.

  2. Leg de paprika’s op een bakplaat of in een ovenschaal met de buitenkant naar boven. Besprenkel ze met een beetje olie.

  3. Rooster ze tot ze zwart blakeren en draai ze daarna om. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Haal ze daarna uit de oven en doe de paprika’s in een afgesloten zak of dek de ovenschaal af met folie zodat ze gaan ‘zweten’.

  4. Na 20 minuten laat het velletje makkelijk los van de paprika’s en kun je deze makkelijk verwijderen.

  5. Snijd de paprika in 4 stukken.

  6. Besmeer de binnenzijde met een beetje pesto en leg hier een schepje ricotta op. Kruimel hier wat walnoten over en leg een paar blaadjes rucola erop.

  7. Rol of vouw de gegrilde paprika dubbel en steek hier een prikker doorheen zodat hij vast blijft zitten.

  8. Tips: Je kunt ze ook roosteren op een gaspitje van het fornuis in het vuur. Dit gaat wat sneller.

  9. Je kunt de paprika’s nadat je ze gegrild hebt ook afspoelen onder koud water en dan laat het velletje ook los. Pas wel op, want de paprika’s zijn heel heet.

  10. Weinig tijd? Gebruik dan gegrilde paprika uit pot.

Heeft het gesmaakt?
100 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!