Pizza stokbrood van de BBQ

Knapperig brood met tomatensaus, ham en kaas. Lekker als bijgerecht of als borrelhapje tijdens de BBQ.

Bijgerecht 20 min

ingrediënten

voor 1 brood

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd het stokbrood in met een sherp mes en snijd het net niet helemaal door. Meng de tomatensaus met de kruiden en smeer dit tussen elke inkeping. Scheur de plakken ham in stukjes en stop deze er ook tussen. Strooi er ook een beetje kaas tussen.

  2. Wikkel het brood in aluminiumfolie en leg op de BBQ. Zorg dat deze niet al te heet is of leg het brood aan de rand. Verwarm het brood ca. 10 minuten.

  3. Gebruik je een afbak stokbrood dan kan het zijn dat het brood iets langer op de bbq moet. Je kunt het brood ook in de oven maken, dan kun je het ook zonder aluminiumfolie maken.

Heeft het gesmaakt?
99 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!