Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pizza stokbrood van de BBQ

Knapperig brood met tomatensaus, ham en kaas. Lekker als bijgerecht of als borrelhapje tijdens de BBQ.

Ingrediënten
  • 1 groot stokbrood
  • 1 kommetje tomatensaus
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • 2 a 3 plakken parmaham
  • Handje geraspte mozzarella of andere kaas
Materialen
  • Aluminiumfolie

Bereiding
Snijd het stokbrood in met een sherp mes en snijd het net niet helemaal door. Meng de tomatensaus met de kruiden en smeer dit tussen elke inkeping. Scheur de plakken ham in stukjes en stop deze er ook tussen. Strooi er ook een beetje kaas tussen.

Wikkel het brood in aluminiumfolie en leg op de BBQ. Zorg dat deze niet al te heet is of leg het brood aan de rand. Verwarm het brood ca. 10 minuten.

Gebruik je een afbak stokbrood dan kan het zijn dat het brood iets langer op de bbq moet. Je kunt het brood ook in de oven maken, dan kun je het ook zonder aluminiumfolie maken.

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×