Plaatpizza met kip
Op zoek naar een makkelijke en hartige maaltijd? Maak dan deze plaatpizza met kip, groenten en stukjes feta. Dit snelle recept is ideaal voor een doordeweekse avond en zit boordevol smaak.
25 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 portie pizzadeeg ( of kant en klaar )
-
150 gr feta
-
100 gr stukjes kipfilet ( vega )
-
150 gr spinazie
-
125 gr cherrytomaatjes
-
200 ml pizzasaus
-
75 gr champignons
-
1 eetlepel olijfolie
-
60 gr geraspte kaas
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Bereid het pizzadeeg.
-
Bak de spinazie in een pan met een klein beetje olie of boter tot deze geslonken is. Je kunt ook diepvries spinazie gebruiken en deze goed laten uitlekken. Als je rauwe kip gebruikt, bak je deze ook een paar minuutjes in een pan.
-
Rol het pizzadeeg uit tot een grote rechthoek. Besmeer de bovenzijde met de pizzasaus. Beleg de pizza met stukjes kip. En vervolgens ook met plakjes champignons, de spinazie, gehalveerde cherrytomaatjes, feta en geraspte kaas.
-
Besmeer de rand van de pizza in met een beetje olijfolie. Bak de plaatpizza ca 25 min op 220 graden in de oven tot hij gaar is.
-
Snijd de plaatpizza daarna in stukken en enjoy.
Heeft het gesmaakt?
6 stemmen
Ook lekker