Plaatpizza met tomaat

Vegetarische plaatpizza met tomaat, rode ui, geitenkaas en basilicum om van te smullen.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Vet een bakplaat in of bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de tomaten en de ui in plakjes van ca 5 mm dik. Meng ze samen in een kom met 1 eetl olijfolie, zout, peper en suiker. Bereid de pizzabodem volgens de verpakking.

Leg het deeg in het midden van de bakplaat en rol met wat behulp van wat bloem uit. Je kunt ook het deeg met behulp van je vingers in de juiste vorm drukken. Vouw de randen wat omhoog zodat er een opstaand randje ontstaat en bestrijk deze met wat olijfolie.

Beleg de pizza met de gemarineerde plakjes tomaat en ui. Verdeel de geitenkaas en de Italiaanse kruiden er over. Bak de pizza ongeveer 20 – 25 minuten in de oven goudbruin. Verdeel als laatste de verse blaadjes basilicum er over en serveer direct.

6 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!