Ga naar de inhoud
Plaatpizza met tomaat

Plaatpizza met tomaat

Vegetarische plaatpizza met tomaat, rode ui, geitenkaas en basilicum om van te smullen.

25 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 5 a 6 tomaten
  • 1 rode ui
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • blaadjes Versebasilicum
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 75 gr zachte geitenkaas
  • 1 Snufje suiker
  • 1 eetlepel bloem

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Vet een bakplaat in of bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 220 graden.


  2. Snijd de tomaten en de ui in plakjes van ca 5 mm dik. Meng ze samen in een kom met 1 eetl olijfolie, zout, peper en suiker. Bereid de pizzabodem volgens de verpakking.


  3. Leg het deeg in het midden van de bakplaat en rol met wat behulp van wat bloem uit. Je kunt ook het deeg met behulp van je vingers in de juiste vorm drukken. Vouw de randen wat omhoog zodat er een opstaand randje ontstaat en bestrijk deze met wat olijfolie.


  4. Beleg de pizza met de gemarineerde plakjes tomaat en ui. Verdeel de geitenkaas en de Italiaanse kruiden er over. Bak de pizza ongeveer 20 – 25 minuten in de oven goudbruin. Verdeel als laatste de verse blaadjes basilicum er over en serveer direct.