Plaatpizza met tomaat

Vegetarische plaatpizza met tomaat, rode ui, geitenkaas en basilicum om van te smullen.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Vet een bakplaat in of bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de tomaten en de ui in plakjes van ca 5 mm dik. Meng ze samen in een kom met 1 eetl olijfolie, zout, peper en suiker. Bereid de pizzabodem volgens de verpakking.

Leg het deeg in het midden van de bakplaat en rol met wat behulp van wat bloem uit. Je kunt ook het deeg met behulp van je vingers in de juiste vorm drukken. Vouw de randen wat omhoog zodat er een opstaand randje ontstaat en bestrijk deze met wat olijfolie.

Beleg de pizza met de gemarineerde plakjes tomaat en ui. Verdeel de geitenkaas en de Italiaanse kruiden er over. Bak de pizza ongeveer 20 – 25 minuten in de oven goudbruin. Verdeel als laatste de verse blaadjes basilicum er over en serveer direct.

6 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.