Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Plaatpizza met tomaat

Vegetarische plaatpizza met tomaat, rode ui, geitenkaas en basilicum om van te smullen
Ingrediënten
Mix voor pizzabodem (bv Pizzabodem Italiaans van Koopmans)
5 a 6 tomaten
1 rode ui
zout en peper
2 eetl olijfolie
Verse blaadjes basilicum
1 theel gedroogde Italiaanse kruiden
75 gr zachte geitenkaas
Snufje suiker
1 eetl bloem
&nbsp
Bereiding:
Vet een bakplaat in of bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaten en de ui in plakjes van ca 5 mm dik. Meng ze samen in een kom met 1 eetl olijfolie, zout, peper en suiker. Bereid de pizzabodem volgens de verpakking. Leg het deeg in het midden van de bakplaat en rol met wat behulp van wat bloem uit. Je kunt ook het deeg met behulp van je vingers in de juiste vorm drukken. Vouw de randen wat omhoog zodat er een opstaand randje ontstaat en bestrijk deze met wat olijfolie. Beleg de pizza met de gemarineerde plakjes tomaat en ui. Verdeel de geitenkaas en de Italiaanse kruiden er over. Bak de pizza ongeveer 20 – 25 minuten in de oven goudbruin. Verdeel als laatste de verse blaadjes basilicum er over en serveer direct.
 
Beoordeling (5 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel