Zoete aardappel gnocchi basisrecept

Zelf gnocchi maken is niet moeilijk en deze zoete aardappel variant is extra lekker en voedzaam.

Hoofdgerecht 45 min

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en kook deze in ongeveer 10 minuten gaar. Stamp tot puree en laat goed afkoelen, bijvoorbeeld in de koelkast.

  2. Voeg wanneer de puree afgekoeld is de eierdooier, peper en zout door en de speltbloem in delen toe. Het kan zijn dat je meer of minder bloem nodig hebt. Kneed tot een soepel deeg. Het deeg is goed wanneer het niet meer plakt.

  3. Strooi bloem over het werkblad en maak nu kleine balletjes van het deeg. Duw de balletjes voorzichtig naar beneden met een vork.

  4. Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi per 6 tot 8 stuks in een paar minuten gaar. De gnocchi is gaar wanneer deze boven komt drijven.

  5. Maak een lekkere saus bij de gnocchi zoals deze zoete aardappel gnocchi met spinazieroomsaus.

  6. Dit recept is gemaakt door Jaimy.

Heeft het gesmaakt?
18 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!