Zoete aardappel gnocchi basisrecept

Zelf gnocchi maken is niet moeilijk en deze zoete aardappel variant is extra lekker en voedzaam.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Schil de zoete aardappel en kook deze in ongeveer 10 minuten gaar. Stamp tot puree en laat goed afkoelen, bijvoorbeeld in de koelkast.

Voeg wanneer de puree afgekoeld is de eierdooier, peper en zout door en de speltbloem in delen toe. Het kan zijn dat je meer of minder bloem nodig hebt. Kneed tot een soepel deeg. Het deeg is goed wanneer het niet meer plakt.

Strooi bloem over het werkblad en maak nu kleine balletjes van het deeg. Duw de balletjes voorzichtig naar beneden met een vork.

Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi per 6 tot 8 stuks in een paar minuten gaar. De gnocchi is gaar wanneer deze boven komt drijven.

Maak een lekkere saus bij de gnocchi zoals deze zoete aardappel gnocchi met spinazieroomsaus.

Dit recept is gemaakt door Jaimy.

10 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!