Ga naar de inhoud
Zoete aardappel gnocchi basisrecept

Zoete aardappel gnocchi basisrecept

Zelf gnocchi maken is niet moeilijk en deze zoete aardappel variant is extra lekker en voedzaam.

45 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 350 gr zoete aardappelen
  • 1 eidooier
  • 250 gr speltbloem ( en extra voor het werkblad )
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en kook deze in ongeveer 10 minuten gaar. Stamp tot puree en laat goed afkoelen, bijvoorbeeld in de koelkast.


  2. Voeg wanneer de puree afgekoeld is de eierdooier, peper en zout door en de speltbloem in delen toe. Het kan zijn dat je meer of minder bloem nodig hebt. Kneed tot een soepel deeg. Het deeg is goed wanneer het niet meer plakt.


  3. Strooi bloem over het werkblad en maak nu kleine balletjes van het deeg. Duw de balletjes voorzichtig naar beneden met een vork.


  4. Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi per 6 tot 8 stuks in een paar minuten gaar. De gnocchi is gaar wanneer deze boven komt drijven.


  5. Maak een lekkere saus bij de gnocchi zoals deze zoete aardappel gnocchi met spinazieroomsaus.


  6. Dit recept is gemaakt door Jaimy.