Ga naar de inhoud
Plaattaart met brie

Plaattaart met brie

Deze combi van krokant bladerdeeg, romige brie, lichtzoete peer en licht bittere witlof vind ik echt heerlijk. En ik vind deze niet alleen heerlijk als avondmaal maar ook leuk als borrelhap. Bovendien heb je er maar 10 minuten werk aan en het ziet er smaakvol uit.

10 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 1 rol bladerdeeg
  • 200 gr brie
  • 1 peer
  • 60 gr walnoten
  • 1 rode ui
  • 1 stronk witlof
  • 1 snuf tijmā€Ø
  • 60 ml crĆØme fraĆ®che
  • 1 handje rucola
  • 1 flinke kneep honing
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.


  2. Bestrijk het bladerdeeg met een laagje crĆØme fraĆ®che. Bestrooi daarna met peper, zout en een snuf tijm.


  3. Snijd de peer in dunne plakjes en verwijder het klokhuis. Snijd de rode ui in dunne ringen en de witlof in halve ringen. Verdeel de peer, witlof en ui over de plaattaart.


  4. Snijd de brie in plakjes van ca 2 a 3 mm dik en verdeel deze over het de plaattaart. Hak de walnoten grof en strooi ze over de taart.


    Plaattaart met brie stap 1 Plaattaart met brie stap 2 Plaattaart met brie stap 3
  5. Bak de plaattaart 20-25 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.


  6. Haal de plaattaart uit de oven en knijp er een flinke kneep honing over. Strooi er tenslotte een handje rucola overheen.


  7. Je kunt de plaattaart het beste direct serveren, maar je kunt hem 1 dag in de koelkast bewaren en opnieuw opwarmen in de oven.


  8. Tip: gebruik voor dit recept 1 grote stronk witlof of 2 kleinere.