Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Plaattaart met witlof en gerookte zalm

Witlof en gerookte zalm smaken ontzettend lekker samen in deze plaattaart, afgemaakt met licht pittige rucola.

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 225 graden. Haal de blaadjes van de witlof een voor een los, het hart gebruik je niet. Roerbak de blaadjes ongeveer 5 minuten in een beetje boter. Voeg op het einde honing toe en bak nog 1 minuut mee. Laat dit goed uitlekken. Rol nu het flammkuchen deeg uit, prik een paar gaatjes in de bodem en smeer in met roomkaas. Verdeel de witlof over de hele bodem. Maak kleine hoopjes van de plakjes gerookte zalm en verdeel deze ook over de plaattaart.

 Bak nu af in ongeveer 20 minuten of tot de randjes lichtbruin beginnen te kleuren. Verdeel als de plaattaart uit de oven is, rucola er overheen.

 Tip: je kunt deze plaattaart ook maken met zelfgemaakt pizzadeeg of bladerdeeg. Kijk goed naar de bereidingstijd van deze producten, het kan zijn dat deze aangepast is.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×

 Tip! 

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99