Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Plaattaart met witlof en gerookte zalm

Witlof en gerookte zalm smaken ontzettend lekker samen in deze plaattaart, afgemaakt met licht pittige rucola.

Ingrediënten
  • 300 gr witlof
  • 260 gr flammkuchen deeg
  • 1 theelepel honing
  • 125 gr roomkaas
  • 50 gr rucola
  • 200 gr gerookte zalm
  • in boter (om in te bakken)

Bereiding
Verwarm de oven op 225 graden. Haal de blaadjes van de witlof een voor een los, het hart gebruik je niet. Roerbak de blaadjes ongeveer 5 minuten in een beetje boter. Voeg op het einde honing toe en bak nog 1 minuut mee. Laat dit goed uitlekken. Rol nu het flammkuchen deeg uit, prik een paar gaatjes in de bodem en smeer in met roomkaas. Verdeel de witlof over de hele bodem. Maak kleine hoopjes van de plakjes gerookte zalm en verdeel deze ook over de plaattaart.

plaattaart-met-witlof-3.jpg
plaattaart-met-witlof-2.jpg
Plaattaart-witlof-1.jpg

Bak nu af in ongeveer 20 minuten of tot de randjes lichtbruin beginnen te kleuren. Verdeel als de plaattaart uit de oven is, rucola er overheen.

Tip: je kunt deze plaattaart ook maken met zelfgemaakt pizzadeeg of bladerdeeg. Kijk goed naar de bereidingstijd van deze producten, het kan zijn dat deze aangepast is.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (17 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel