Plaattaart met witlof en gerookte zalm

Witlof en gerookte zalm smaken ontzettend lekker samen in deze plaattaart, afgemaakt met licht pittige rucola.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven op 225 graden. Haal de blaadjes van de witlof een voor een los, het hart gebruik je niet. Roerbak de blaadjes ongeveer 5 minuten in een beetje boter. Voeg op het einde honing toe en bak nog 1 minuut mee. Laat dit goed uitlekken. Rol nu het flammkuchen deeg uit, prik een paar gaatjes in de bodem en smeer in met roomkaas. Verdeel de witlof over de hele bodem. Maak kleine hoopjes van de plakjes gerookte zalm en verdeel deze ook over de plaattaart.

 Bak nu af in ongeveer 20 minuten of tot de randjes lichtbruin beginnen te kleuren. Verdeel als de plaattaart uit de oven is, rucola er overheen.

 Tip: je kunt deze plaattaart ook maken met zelfgemaakt pizzadeeg of bladerdeeg. Kijk goed naar de bereidingstijd van deze producten, het kan zijn dat deze aangepast is.

33 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.