Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kabeljauw met olijventapenade

Heerlijke tapashapje van stukjes gebakken kabeljauw met olijventapenade en serranoham

Ingredienten
4 stukken kabeljauwfilet (uit de vriezer)
4 plakken serranoham
3 cherrytomaatjes, in kwarten gesneden
1 potje uitgelekte groene olijven zonder pit a 115 gr
1 eetlepel kappertjes
1 teentje knoflook
1 theelepel citroensap
scheutje olijfolie
peper en zout.
 
Materialen
Keukenmachine
 
Bereiding
Doe de olijven, kappertjes, knoflook en peper en zout in een keukenmachine en maal grof. Voeg een scheutje olijfolie en citroensap toe en maal nogmaals door. Snijd de kabeljauwfilets in 3 stukken. Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en bak de kabeljauw voorzichtig aan beide kanten gaar (5 tot 7 minuutjes).
 
kabeljauw olijventapenade 01
kabeljauw olijventapenade 01
kabeljauw olijventapenade 01
kabeljauw olijventapenade 01
Leg de gebakken kabeljauw op een bordje en smeer de bovenzijde in met wat van de olijventapenade. Prik een stukje serranoham en een kwart cherrytomaatje aan een prikker en prik boven op de vis.
 
Tip: voor een snelle versie gebruik je olijventapenade uit een potje.
 
Beoordeling (32 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x saladerecepten
  • Hoofdgerecht
Caesar salade met pittige garnalen
  • Hoofdgerecht
Salade kip pindadressing
  • Bijgerecht
Panzanella salade met komkommer

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal