Kabeljauw met olijventapenade

Heerlijke tapashapje van stukjes gebakken kabeljauw met olijventapenade en serranoham

Ingredienten
4 stukken kabeljauwfilet (uit de vriezer)
4 plakken serranoham
3 cherrytomaatjes, in kwarten gesneden
1 potje uitgelekte groene olijven zonder pit a 115 gr
1 eetlepel kappertjes
1 teentje knoflook
1 theelepel citroensap
scheutje olijfolie
peper en zout.
 
Materialen
Keukenmachine
 
Bereiding
Doe de olijven, kappertjes, knoflook en peper en zout in een keukenmachine en maal grof. Voeg een scheutje olijfolie en citroensap toe en maal nogmaals door. Snijd de kabeljauwfilets in 3 stukken. Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en bak de kabeljauw voorzichtig aan beide kanten gaar (5 tot 7 minuutjes).
 
kabeljauw olijventapenade 01
kabeljauw olijventapenade 01
kabeljauw olijventapenade 01
kabeljauw olijventapenade 01
Leg de gebakken kabeljauw op een bordje en smeer de bovenzijde in met wat van de olijventapenade. Prik een stukje serranoham en een kwart cherrytomaatje aan een prikker en prik boven op de vis.
 
Tip: voor een snelle versie gebruik je olijventapenade uit een potje.
 
49 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.