Kabeljauw met olijventapenade

Heerlijke tapashapje van stukjes gebakken kabeljauw met olijventapenade en serranoham

Ingredienten
4 stukken kabeljauwfilet (uit de vriezer)
4 plakken serranoham
3 cherrytomaatjes, in kwarten gesneden
1 potje uitgelekte groene olijven zonder pit a 115 gr
1 eetlepel kappertjes
1 teentje knoflook
1 theelepel citroensap
scheutje olijfolie
peper en zout.
 
Materialen
Keukenmachine
 
Bereiding
Doe de olijven, kappertjes, knoflook en peper en zout in een keukenmachine en maal grof. Voeg een scheutje olijfolie en citroensap toe en maal nogmaals door. Snijd de kabeljauwfilets in 3 stukken. Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en bak de kabeljauw voorzichtig aan beide kanten gaar (5 tot 7 minuutjes).
 
kabeljauw olijventapenade 01
kabeljauw olijventapenade 01
kabeljauw olijventapenade 01
kabeljauw olijventapenade 01
Leg de gebakken kabeljauw op een bordje en smeer de bovenzijde in met wat van de olijventapenade. Prik een stukje serranoham en een kwart cherrytomaatje aan een prikker en prik boven op de vis.
 
Tip: voor een snelle versie gebruik je olijventapenade uit een potje.
 
48 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.