Kabeljauw met olijventapenade

Heerlijke tapashapje van stukjes gebakken kabeljauw met olijventapenade en serranoham

Ingredienten
4 stukken kabeljauwfilet (uit de vriezer)
4 plakken serranoham
3 cherrytomaatjes, in kwarten gesneden
1 potje uitgelekte groene olijven zonder pit a 115 gr
1 eetlepel kappertjes
1 teentje knoflook
1 theelepel citroensap
scheutje olijfolie
peper en zout.
 
Materialen
Keukenmachine
 
Bereiding
Doe de olijven, kappertjes, knoflook en peper en zout in een keukenmachine en maal grof. Voeg een scheutje olijfolie en citroensap toe en maal nogmaals door. Snijd de kabeljauwfilets in 3 stukken. Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en bak de kabeljauw voorzichtig aan beide kanten gaar (5 tot 7 minuutjes).
 
kabeljauw olijventapenade 01
kabeljauw olijventapenade 01
kabeljauw olijventapenade 01
kabeljauw olijventapenade 01
Leg de gebakken kabeljauw op een bordje en smeer de bovenzijde in met wat van de olijventapenade. Prik een stukje serranoham en een kwart cherrytomaatje aan een prikker en prik boven op de vis.
 
Tip: voor een snelle versie gebruik je olijventapenade uit een potje.
 
Vind je dit leuk?
63 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!