Ga naar de inhoud
Kabeljauw met olijventapenade

Kabeljauw met olijventapenade

Heerlijke tapashapje van stukjes gebakken kabeljauw met olijventapenade en serranoham

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 plakken serranoham
  • 3 cherrytomaatjes ( in kwarten gesneden )
  • 1 potje uitgelekte groene olijven zonder pit ( a 115 gr )
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel citroensap
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout

BENODIGDHEDEN

  • Keukenmachine

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de olijven, kappertjes, knoflook en peper en zout in een keukenmachine en maal grof. Voeg een scheutje olijfolie en citroensap toe en maal nogmaals door. Snijd de kabeljauwfilets in 3 stukken. Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en bak de kabeljauw voorzichtig aan beide kanten gaar (5 tot 7 minuutjes).


    kabeljauw olijventapenade 01 kabeljauw olijventapenade 01 kabeljauw olijventapenade 01
  2. Leg de gebakken kabeljauw op een bordje en smeer de bovenzijde in met wat van de olijventapenade. Prik een stukje serranoham en een kwart cherrytomaatje aan een prikker en prik boven op de vis.


  3. Tip: voor een snelle versie gebruik je olijventapenade uit een potje.