Pumpkin spice truffels

Heerlijke truffels gevuld met een kruidige pumpkin spice vulling in een laagje witte chocolade

Tussendoortjes 45 min + 2 uur

ingrediënten

voor 15 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd een stuk pompoen van circa 100 gram en maak deze schoon. Leg het stuk pompoen op een bakplaat en zet in de oven voor circa 40 minuten totdat deze zacht is. Je kunt hiervoor ook pompoenblokjes gebruiken en deze koken totdat ze zacht zijn.

  2. Pureer de pompoen met de vanille extract tot een gladde puree. Doe in een grote kom de monchou met de poedersuiker en meng dit met een handmixer tot een glad geheel. Voeg de pompoenpuree eraan toe en meng dit ook mee. Verkruimel de Oreo koekjes fijn. Dit kun je doen met behulp van een keukenmachine of met de hand.

  3. Voeg de verkruimelde koekjes toe aan de kom samen met de pumpkin spice kruiden, een snuf kaneel en een snuf zout. Roer dit goed door elkaar en zet in de koelkast voor minimaal 1 uur. Vorm van het geheel circa 15 balletjes. Het is makkelijk om dit met behulp van een lepel te doen. Leg de gevormde balletjes op een bord bekleed met bakpapier. Zet de balletjes voor minimaal 30 minuten terug in de koelkast.

  4. Smelt de witte chocolade au-bain marie. Haal de pumpkin spice balletjes een voor een door de gesmolten chocola met behulp van een vork. Leg ze daarna terug op het bord. Herhaal dit met alle balletjes. Smelt vervolgens de pure chocola in een ander bakje en maak streepjes over de truffels heen. Verkruimel eventueel een Oreo koekje om mee te decoreren en strooi deze over de truffels heen.

  5. Zet de truffels terug in de koelkast voor minimaal 30 minuten zodat de chocolade kan drogen.

Heeft het gesmaakt?
6 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.