Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Quiche met kip en spinazie

Lekkere goedgevulde quiche met stukjes kip, spinazie, tomaat en roomkaas

Ingrediënten
6 plakken deeg voor hartige taart
350 gr kip (filet of kippendijen)
300 gr spinazie (vers of diepvries)
250 gr cherrytomaatjes
4 eieren
1 bakje kruiden roomkaas a 125 gr
1 uitje
1 eetlepel paneermeel
olie om te bakken en in te vetten
 
Materialen
Springvorm of diepe quichevorm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de plakjes deeg ontdooien. Snijd de kip in blokjes en bak in een pan met olie of boter rondom aan in 5 minuutjes (hoeft nog niet helemaal gaat te zijn). Schep de kip uit de pan. Snipper het uitje en bak 2 minuutjes in dezelfde pan.
 
quiche kip spinazie 01
quiche kip spinazie 01
quiche kip spinazie 01
 
Voeg de spinazie toe en laat slinken of ontdooien. Doe de ui en spinazie in een vergiet en druk het overtollige vocht er uit. Vet de springvorm of quichevorm in met een beetje olie of boter. Bekleed met plakjes deeg en druk goed aan elkaar vast. Verdeel het paneermeel over de bodem.
 
quiche kip spinazie 01
quiche kip spinazie 01quiche kip spinazie 01


 
Schep de spinazie en kip er in. Halveer de tomaatjes en verdeel ook over de vorm. Klop de eieren los met de kruidenkaas en giet over de vorm. Verdeel het mengsel goed. Zet de quiche ongeveer 30 minuten in de oven.
 
Beoordeling (338 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst