Quiche met kip en spinazie

Lekkere goedgevulde quiche met stukjes kip, spinazie, tomaat en roomkaas

Ingrediënten
6 plakken deeg voor hartige taart
350 gr kip (filet of kippendijen)
300 gr spinazie (vers of diepvries)
250 gr cherrytomaatjes
4 eieren
1 bakje kruiden roomkaas a 125 gr
1 uitje
1 eetlepel paneermeel
olie om te bakken en in te vetten
 
Materialen
Springvorm of diepe quichevorm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de plakjes deeg ontdooien. Snijd de kip in blokjes en bak in een pan met olie of boter rondom aan in 5 minuutjes (hoeft nog niet helemaal gaat te zijn). Schep de kip uit de pan. Snipper het uitje en bak 2 minuutjes in dezelfde pan.
 
quiche kip spinazie 01
quiche kip spinazie 01
quiche kip spinazie 01
 
Voeg de spinazie toe en laat slinken of ontdooien. Doe de ui en spinazie in een vergiet en druk het overtollige vocht er uit. Vet de springvorm of quichevorm in met een beetje olie of boter. Bekleed met plakjes deeg en druk goed aan elkaar vast. Verdeel het paneermeel over de bodem.
 
quiche kip spinazie 01
quiche kip spinazie 01quiche kip spinazie 01


 
Schep de spinazie en kip er in. Halveer de tomaatjes en verdeel ook over de vorm. Klop de eieren los met de kruidenkaas en giet over de vorm. Verdeel het mengsel goed. Zet de quiche ongeveer 30 minuten in de oven.
 
Vind je dit leuk?
1077 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!