Quiche met kip en spinazie
Lekkere goedgevulde quiche met stukjes kip, spinazie, tomaat en roomkaas
Ingrediënten
6 plakken deeg voor hartige taart
350 gr kip (filet of kippendijen)
300 gr spinazie (vers of diepvries)
250 gr cherrytomaatjes
4 eieren
1 bakje kruiden roomkaas a 125 gr
1 uitje
1 eetlepel paneermeel
olie om te bakken en in te vetten
Materialen
Springvorm of diepe quichevorm
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de plakjes deeg ontdooien. Snijd de kip in blokjes en bak in een pan met olie of boter rondom aan in 5 minuutjes (hoeft nog niet helemaal gaat te zijn). Schep de kip uit de pan. Snipper het uitje en bak 2 minuutjes in dezelfde pan.






Schep de spinazie en kip er in. Halveer de tomaatjes en verdeel ook over de vorm. Klop de eieren los met de kruidenkaas en giet over de vorm. Verdeel het mengsel goed. Zet de quiche ongeveer 30 minuten in de oven.