Quiche met spinazie en brie
Een lekkere combi van groene groenten, zachte brie en hartige cashewnoten gecombineerd in een hartige taart. Om je vingers bij op te eten.
30 M + 40 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
150 gr spinazie
-
75 gr cashewnoten ( ongezouten )
-
5 velletjes bladerdeeg
-
1 kleine courgette
-
3 eieren
-
75 ml room
-
1 snuf gedroogde tijm
-
150 gr brie
-
boter + om in te vetten
Materialen
-
Quichevorm ca 28 cm
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200Ā° graden.
-
Laat de vellen bladerdeeg ontdooien.
-
Verhit een beetje boter of olie in een pan en bak de spinazie tot deze gaat slinken.
-
Snijd de courgette klein en voeg toe aan de spinazie. Breng het groentemengsel op smaak met peper en zout.
-
Vet een quichevorm of ovenschaal in met een beetje boter.
-
Bekleed met de vellen bladerdeeg en maak de randen goed vast aan elkaar.
-
Laat het groentemengsel goed uitlekken en meng met de cashewnoten en doe dan in de quichevorm.
-
Klop de eieren los met de room, een snuf peper, zout en tijm. Giet dit over de quichevulling.
-
Snijd de brie in plakken en leg dit op de quiche.
-
Bak de quiche in ca. 35 tot 40 min gaar.
-
Serveer met een salade om er een volwaardige maaltijd van te maken. Ook lekker als bijgerecht bij een soep.
Heeft het gesmaakt?
874 stemmen
Ook lekker