Ga naar de inhoud
Quiche met spinazie en brie

Quiche met spinazie en brie

Een lekkere combi van groene groenten, zachte brie en hartige cashewnoten gecombineerd in een hartige taart. Om je vingers bij op te eten.

30 M + 40 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 gr spinazie
  • 75 gr cashewnoten ( ongezouten )
  • 5 velletjes bladerdeeg
  • 1 kleine courgette
  • 3 eieren
  • 75 ml room
  • 1 snuf gedroogde tijm
  • 150 gr brie
  • boter + om in te vetten

Materialen

  • Quichevorm ca 28 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien.


  3. Verhit een beetje boter of olie in een pan en bak de spinazie tot deze gaat slinken.


  4. Snijd de courgette klein en voeg toe aan de spinazie. Breng het groentemengsel op smaak met peper en zout.


  5. Vet een quichevorm of ovenschaal in met een beetje boter.


  6. Bekleed met de vellen bladerdeeg en maak de randen goed vast aan elkaar.


  7. Laat het groentemengsel goed uitlekken en meng met de cashewnoten en doe dan in de quichevorm.


  8. Klop de eieren los met de room, een snuf peper, zout en tijm. Giet dit over de quichevulling.


  9. Snijd de brie in plakken en leg dit op de quiche.


  10. Bak de quiche in ca. 35 tot 40 min gaar.


  11. Serveer met een salade om er een volwaardige maaltijd van te maken. Ook lekker als bijgerecht bij een soep.