Quiche met spinazie en brie

Een lekkere combi van groene groenten, zachte brie en hartige cashewnoten gecombineerd in een hartige taart. Om je vingers bij op te eten.

Bijgerecht 30 min + 40 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien.

  3. Verhit een beetje boter of olie in een pan en bak de spinazie tot deze gaat slinken.

  4. Snijd de courgette klein en voeg toe aan de spinazie. Breng het groentemengsel op smaak met peper en zout.

  5. Vet een quichevorm of ovenschaal in met een beetje boter.

  6. Bekleed met de vellen bladerdeeg en maak de randen goed vast aan elkaar.

  7. Laat het groentemengsel goed uitlekken en meng met de cashewnoten en doe dan in de quichevorm.

  8. Klop de eieren los met de room, een snuf peper, zout en tijm. Giet dit over de quichevulling.

  9. Snijd de brie in plakken en leg dit op de quiche.

  10. Bak de quiche in ca. 35 tot 40 min gaar.

  11. Serveer met een salade om er een volwaardige maaltijd van te maken. Ook lekker als bijgerecht bij een soep.

Heeft het gesmaakt?
852 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!