Ga naar de inhoud
Quiche met prei en salami

Quiche met prei en salami

Heerlijke hartige taart gevuld met prei en salami. Lekker als lunch of met een salade of soep als diner.

25 M + 35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 4 eieren
  • 5 plakken bladerdeeg ( ontdooid )
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 125 gr prei
  • 60 gr plakken salami
  • 200 ml melk
  • 1 theelepel tijm

  • peper en zout
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • boter + om in te vetten

Materialen

  • Quichevorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Vet de quichevorm in met een beetje boter. Bekleed de vorm met het bladerdeeg en prik wat gaatjes er in. Bestrooi de bodem met een laagje paneermeel. Klop de eieren los met een snufje peper, zout, tijm en melk. Roer dan ook de prei er door.


  2. Beleg de bodem met de helft van de plakken salami en giet het prei mengsel er op. Verdeel de laatste stukken salami er op en bestrooi met wat pijnboompitten. Bak de quiche in ca 35 minuten gaar.