Quiche met prei en salami

Heerlijke hartige taart gevuld met prei en salami. Lekker als lunch of met een salade of soep als diner.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Vet de quichevorm in met een beetje boter. Bekleed de vorm met het bladerdeeg en prik wat gaatjes er in. Bestrooi de bodem met een laagje paneermeel. Klop de eieren los met een snufje peper, zout, tijm en melk. Roer dan ook de prei er door.

 Beleg de bodem met de helft van de plakken salami en giet het prei mengsel er op. Verdeel de laatste stukken salami er op en bestrooi met wat pijnboompitten. Bak de quiche in ca 35 minuten gaar.

233 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.