
Witte wijnsaus
Makkelijk basisrecept met maar 5 ingrediënten om zelf fluweelzachte witte wijnsaus te maken. Deze saus is lekker bij bijvoorbeeld vis of groenten.
30 M
Ingrediënten
Voor personen
-
200 ml slagroom
-
200 ml witte wijn
-
1 blaadje laurier
-
40 gr koude roomboter
-
snuf peper en zout
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Doe de wijn in een pan en verwarm deze. Laat de alcohol verdampen en de saus 10 minuten pruttelen en inkoken. Giet de slagroom er bij en voeg het blaadje laurier toe en laat nog 10 minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met een snufje peper en zout.
-
Voeg de boter in stukjes toe en roer door de saus met een garde. Laat de saus nog iets indikken. Haal het blaadje laurier voor het serveren er uit.
Heeft het gesmaakt?
99 stemmen
Ook lekker