Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Witte wijnsaus

Makkelijk basisrecept met maar 5 ingrediënten om zelf fluweelzachte witte wijnsaus te maken, lekker bij vis of groente!

Ingrediënten

Bereiding

 Doe de wijn in een pan en verwarm deze. Laat de alcohol verdampen en de saus 10 minuten pruttelen en inkoken. Giet de slagroom er bij en voeg het blaadje laurier toe en laat nog 10 minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met een snufje peper en zout.

 Voeg de boter in stukjes toe en roer door de saus met een garde. Laat de saus nog iets indikken. Haal het blaadje laurier voor het serveren er uit.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×