Witte wijnsaus

Makkelijk basisrecept met maar 5 ingrediënten om zelf fluweelzachte witte wijnsaus te maken, lekker bij vis of groente!

Bijgerecht 30 min

ingrediënten

voor 1 portie

Bereiding

  1. Doe de wijn in een pan en verwarm deze. Laat de alcohol verdampen en de saus 10 minuten pruttelen en inkoken. Giet de slagroom er bij en voeg het blaadje laurier toe en laat nog 10 minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met een snufje peper en zout.

  2. Voeg de boter in stukjes toe en roer door de saus met een garde. Laat de saus nog iets indikken. Haal het blaadje laurier voor het serveren er uit.

Heeft het gesmaakt?
61 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Uit onze shop