Rabarber aardbeien toetje

Fris zoet zomers toetje met laagjes yoghurt, zelfgemaakte rabarber compote en aardbeien

Nagerecht 30 min + 30 min afkoelen

ingrediënten

voor 4 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Was de rabarber en snijd in stukjes. Breng in een pan het water aan de kook en voeg de rabarber toe. Laat 5 minuutjes pruttelen. Roer in de pan zodat de rabarber uit elkaar valt en voeg de suiker en kaneel toe. Laat nog een paar minuutjes iets indikken op laag vuur en daarna afkoelen.

  2.  Verdeel een beetje yoghurt op de bodem van de glaasjes of potjes. Doe een meetje rabarber compote hierop. Snijd de verse aardbeien in plakjes en maak hier het volgende laagje mee. Herhaal dit nog een keer. Bestrooi met pistache.

  3. Je kunt dit toetje ook max 1 dag van te voren maken. Bewaar deze dan in de koelkast.

Heeft het gesmaakt?
13 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!