Oranje bladerdeeg kroontjes met abrikoosjes
Lekkere oranje bladerdeeg gebakjes in de vorm van kroontje met custard en abrikoosjes.
25 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
4 velletjes bladerdeeg
-
16 kleine abrikoosjes op sap
-
1 ei
-
150 ml melk
-
10 gr custardpoeder
-
1 eetlepel suiker
-
poedersuiker
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien, verwarm de oven voor op 200Ā° graden en laat de abrikoosjes uitlekken.
-
Snijd de bladerdeegvelletjes in vieren zodat je kleine vierkantjes hebt.
-
Roer het custardpoeder met 2 eetlepels melk en de suiker tot een papje. Verwarm de rest van de melk in een pannetje en giet het custardpapje er bij. Verwarm al roerend met een garde door. Als de custard pudding genoeg is ingedikt zet je het vuur uit.
-
Halveer de abrikoosjes.
-
Schep een beetje van de custardpudding in het midden van de plakjes bladerdeeg en leg er een halve abrikoos op met de bolle kant naar boven.
-
Vouw de hoekjes naar boven en vouw ze een beetje over de abrikoos.
-
Klop het eitje los en bestrijk de oranje bladerdeeghapjes aan de bovenzijde.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet de hapjes ongeveer 20 minuten in de oven. Laat ze daarna afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
-
Tip: Voor een grote variant op deze hapjes kun je ook de velletjes bladerdeeg heel laten en grote perziken op sap gebruiken.
Heeft het gesmaakt?
21 stemmen
Ook lekker