Havermout cups met chocolade

Deze chocolade pinda cups zijn zulke lekkere en makkelijke snacks! Altijd handig om een voorraadje in je vriezer te hebben liggen. En je hebt maar een paar basis ingrediënten nodig. Maak ze zelf met dit recept.

Tussendoortjes 25 min + 1 uur vriezer

ingrediënten

voor 10 stuks

Benodigdheden:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

 1. Doe de havermout, 100% pindakaas, ahornisiroop bij elkaar in een kom en schep goed door elkaar.

 2. Verdeel dit mengsel vervolgens over de bodem van de muffinvormpjes (invetten is niet nodig). Druk de bodem stevig aan met de bolle kant van een lepeltje.

 3. Zet de muffinvormpjes met de havermoutbodems zolang in de diepvries.

 4. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Haal de havermout bodems uit de vriezer en giet een klein laagje chocolade hierover. Verdeel wat pinda’s erover en een klein snufje zeezout.

 5. Zet de chocolade pinda cups vervolgens minimaal een uurtje in de vriezer. Haal ze ca 20 minuten voor het eten uit de vriezer.

 6. Tips: je kunt deze zowel in siliconen als metalen muffinvormpjes maken.


  Je kunt ze 3 a 4 maanden in de diepvries bewaren en eruit halen als je er zin in hebt.


  Check voor een glutenvrij recept of de havermout helemaal vrij is van gluten. Soms zitten hier sporen van in.


  Gebruik vegan chocolade voor een vegan recept.

Heeft het gesmaakt?
21 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!