Havermout cups met chocolade
Deze chocolade pinda cups zijn zulke lekkere en makkelijke snacks! Altijd handig om een voorraadje in je vriezer te hebben liggen. En je hebt maar een paar basis ingrediënten nodig. Maak ze zelf met dit recept.
25 M + 1 U vriezer
Ingrediënten
Voor stuks
-
200 havermout
-
4 eetlepels 100% pindakaas
-
60 gr ahornsiroop ( of honing )
-
100 gr pure chocolade
-
1 snuf zeezout
-
1 Handje pinda’s ( ongezouten )
Benodigdheden:
-
muffinvormpjes
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Doe de havermout, 100% pindakaas, ahornisiroop bij elkaar in een kom en schep goed door elkaar.
-
Verdeel dit mengsel vervolgens over de bodem van de muffinvormpjes (invetten is niet nodig). Druk de bodem stevig aan met de bolle kant van een lepeltje.
-
Zet de muffinvormpjes met de havermoutbodems zolang in de diepvries.
-
Smelt de pure chocolade au bain-marie. Haal de havermout bodems uit de vriezer en giet een klein laagje chocolade hierover. Verdeel wat pinda’s erover en een klein snufje zeezout.
-
Zet de chocolade pinda cups vervolgens minimaal een uurtje in de vriezer. Haal ze ca 20 minuten voor het eten uit de vriezer.
-
Tips: je kunt deze zowel in siliconen als metalen muffinvormpjes maken.
Je kunt ze 3 a 4 maanden in de diepvries bewaren en eruit halen als je er zin in hebt.
Check voor een glutenvrij recept of de havermout helemaal vrij is van gluten. Soms zitten hier sporen van in.
Gebruik vegan chocolade voor een vegan recept.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
24 stemmen
Ook lekker
3x lekkere High tea recepten