Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Ravioli lasagne bolognese

Lasagne bolognese kennen we allemaal, maar maak ook eens deze variant met laagjes gevulde ravioli met maar 6 ingrediënten.

Ingrediënten
  • 250 gr ravioli (bv met paddestoelen of kaas vulling)
  • 300 gr gehakt
  • 390 ml tomatensaus met kruiden
  • Handje geraspte mozzarella
  • 1 courgette
  • 250 gr ricotta

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Rul het gehakt bruin in een pan. Snijd de courgette in blokjes en bak kort mee met het gehakt. Voeg de tomatensaus met kruiden toe en laat nog een paar min pruttelen. Kook ondertussen de ravioli gaar. Verdeel ⅓ van het gehaktmengsel over de bodem van een ovenschaal.

ravioli_lasagne_01.jpg
ravioli_lasagne_02.jpg
ravioli_lasagne_03.jpg
ravioli_lasagne_04.jpg

Verdeel hier wat dotjes ricotta over en de helft van de ravioli. Herhaal dit nogmaals en eindig met een laag gehakt en wat ricotta. Bestrooi met wat geraspte mozzarella en zet ca 15 minuten in de oven.

Lekker met een salade.

Beoordeling (156 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes