Lactosevrije mango kokos panna cotta

Een panna cotta die lactosevrij is en de heerlijke smaken van mango en kokos heeft. Een romig dessert voor een heerlijke zonnige dag.

Nagerecht 10 min + 5 min + 3 uur

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Leg 3 gelatineblaadjes in een bakje met water om te laten weken.

  2. Meng de kokosmelk, agave siroop, suiker en kokosyoghurt in een schaal.

  3. Knijp de gelatine uit. Doe de gelatine samen met een heel klein beetje water in een bakje en zet voor 30 seconde op 1000 watt in de magnetron of verhit in een pannetje met een klein laagje water op laag vuur. Blijf dan goed roeren zodat je geen klontjes krijgt.

  4. Doe 2 eetlepels van het yoghurt mengsel bij de gelatine en meng goed. Voeg daarna toe aan de rest.

  5. Verdeel over 2 glaasjes en zet in de koelkast.

  6. Snijd de mango in stukjes en pureer met de staafmixer. Houd een paar stukjes apart voor de topping.

  7. Voor de mangopuree laat je één gelatineblaadje eventjes weken en vervolgens verwarm je die in de magnetron of in een pannetje zoals eerder beschreven. Meng dit vervolgens door de mangopuree.

  8. Verdeel de puree over de glaasjes en zet voor minstens 3 uur in de koelkast.

  9. Tip: Voordat je de panna cotta serveert kun je er eventueel nog wat extra stukjes mango, aardbei of verse munt.

Heeft het gesmaakt?
8 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.