Ricotta spinazieballetjes

Deze zachte spinazieballetjes met ricotta en Parmezaanse kaas kook je net als ravioli in een paar minuutjes gaar. Serveer ze lekker in de salie boter.

Voorgerecht 50 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bak de spinazie in een koekenpan totdat deze helemaal geslonken is. Doe de spinazie in een vergiet en druk het overtollige vocht eruit met een bolle kant van de lepel. Leg de spinazie op een snijplak en snijd er mes een paar keer doorheen. Doe de spinazie in een kom en schep de ricotta, ei, geraspte kaas, nootmuskaat, peper, zout en bloem erdoorheen.

  2. Bestuif een werkvlak met een beetje bloem. Schep een hoopje van het spinaziemengsel erop en rol deze er door heen. Vorm met je handen een ovaal balletje. Herhaal dit totdat het mengsel op is. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de spinazieballetjes 2 a 3 minuten totdat ze boven komen drijven.

  3. Schep ze uit de pan met een schuimspaan en houd ze warm onder een stuk aluminiumfolie of een deksel. Verhit de boter in de pan en voeg de salie toe. Serveer de spinazieballetjes met wat van de gesmolten salieboter.

Heeft het gesmaakt?
12 stemmen Bedankt voor je stem!

 

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!