Ricotta spinazieballetjes
Deze spinazieballetjes met ricotta en parmezaanse kaas kook je net als ravioli in een paar min gaar
Ingredienten
300 gr verse spinazie (diepvries kan ook)
100 gr ricotta
140 gr bloem + om te bestuiven
100 gr parmezaanse kaas, geraspt
1 ei
snuf nootmuskaat
30 gr roomboter
verse of gedroogde salie
peper en zout
Bereiding
Bak de spinazie in een koekenpan totdat deze helemaal geslonken is. Doe de spinazie in een vergiet en druk het overtollige vocht er uit met een bolle kant van de lepel. Leg de spinazie op een snijplak en snijd er mes een paar keer doorheen. Doe de spinazie in een kom en schep de ricotta, ei, geraspte kaas, nootmuskaat, peper, zout en bloem er door heen.








Schep ze uit de pan met een schuimspaan en houd ze warm onder een stuk aluminiumfolie of een deksel. Verhit de boter in de pan en voeg de salie toe. Serveer de spinazieballetjes met wat van de gesmolten salieboter.