Ga naar de inhoud
Ricotta spinazieballetjes

Ricotta spinazieballetjes

Deze zachte spinazieballetjes met ricotta en Parmezaanse kaas kook je net als ravioli in een paar minuutjes gaar. Serveer ze lekker in de salie boter.

50 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 300 gr verse spinazie ( diepvries kan ook )
  • 100 gr ricotta
  • 140 gr bloem + om te bestuiven
  • 100 gr Parmezaanse kaas ( geraspt )
  • 1 ei
  • 1 snuf nootmuskaat
  • 30 gr roomboter
  • verse of gedroogde salie
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bak de spinazie in een koekenpan totdat deze helemaal geslonken is. Doe de spinazie in een vergiet en druk het overtollige vocht eruit met een bolle kant van de lepel. Leg de spinazie op een snijplak en snijd er mes een paar keer doorheen. Doe de spinazie in een kom en schep de ricotta, ei, geraspte kaas, nootmuskaat, peper, zout en bloem erdoorheen.


    spinazieballetjes 01 spinazieballetjes 01 spinazieballetjes 01
  2. Bestuif een werkvlak met een beetje bloem. Schep een hoopje van het spinaziemengsel erop en rol deze er door heen. Vorm met je handen een ovaal balletje. Herhaal dit totdat het mengsel op is. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de spinazieballetjes 2 a 3 minuten totdat ze boven komen drijven.


    spinazieballetjes 01 spinazieballetjes 01 spinazieballetjes 01
  3. Schep ze uit de pan met een schuimspaan en houd ze warm onder een stuk aluminiumfolie of een deksel. Verhit de boter in de pan en voeg de salie toe. Serveer de spinazieballetjes met wat van de gesmolten salieboter.