Ricotta spinazieballetjes

Deze spinazieballetjes met ricotta en parmezaanse kaas kook je net als ravioli in een paar min gaar

Ingredienten
300 gr verse spinazie (diepvries kan ook)
100 gr ricotta
140 gr bloem + om te bestuiven
100 gr parmezaanse kaas, geraspt
1 ei
snuf nootmuskaat
30 gr roomboter
verse of gedroogde salie
peper en zout
 
Bereiding
Bak de spinazie in een koekenpan totdat deze helemaal geslonken is. Doe de spinazie in een vergiet en druk het overtollige vocht er uit met een bolle kant van de lepel. Leg de spinazie op een snijplak en snijd er mes een paar keer doorheen. Doe de spinazie in een kom en schep de ricotta, ei, geraspte kaas, nootmuskaat, peper, zout en bloem er door heen.
 
spinazieballetjes 01
spinazieballetjes 01
spinazieballetjes 01
spinazieballetjes 01
Bestuif een werkvlak met een beetje bloem. Schep een hoopje van het spinaziemengsel er op en rol deze er door heen. Vorm met je handen een ovaal balletje. Herhaal dit totdat het mengsel op is. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de spinazieballetjes 2 a 3 minuten totdat ze boven komen drijven.
 
spinazieballetjes 01
spinazieballetjes 01
spinazieballetjes 01
spinazieballetjes 01
Schep ze uit de pan met een schuimspaan en houd ze warm onder een stuk aluminiumfolie of een deksel. Verhit de boter in de pan en voeg de salie toe. Serveer de spinazieballetjes met wat van de gesmolten salieboter.
 

Vind je dit leuk?
10 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!