Snelle ravioli salade
Supersnelle pastasalade met gevulde deegkussentjes, gegrilde paprika en rode pesto. Lekker als lunch of lichte avondmaaltijd.
15 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
250 gr ravioli ( naar keuze )
-
2 handjes sla
-
125 gr cherrytomaatjes
-
2 gegrilde paprikaās ( zelfgemaakt of uit pot )
-
40 gr Parmezaanse kaas
-
2 eetlepels pijnboompitten ( geroosterd )
-
4 eetlepels rode pesto
-
scheutje olijfolie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de ravioli gaar in een pan met water. Giet daarna af en spoel af met koud water.
-
Rooster de pijnboompitten kort en laat afkoelen.
-
Snijd de tomaatjes doormidden en de gegrilde paprikaās in reepjes.
-
Rasp de Parmezaanse kaas.
-
Meng de sla, tomaatjes, paprika, olijfolie en ravioli door elkaar. Serveer in een kom of op borden en schep de pesto in kleine hoopjes erop.
-
Bestrooi met de geraspte kaas en de pijnboompitten
-
Tip: deze ravioli salade is zowel lauwwarm als koud lekker.
-
Serveer hem met wat gebakken (vega) kip en/of linzen om er een vullende maaltijdsalade van te maken.
-
Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Heeft het gesmaakt?
46 stemmen
Ook lekker