Ravioli ovenschotel

Snelle ovenschotel met pasta deegkussentjes, tomatensaus en verschillende groenten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Snijd de paprika en courgette in kleine blokjes. Verhit wat olie of boter in een pan en voeg de groente toe. Breng op smaak met wat peper, zout en Italiaanse kruiden. Bak 5 minuten.

Kook de ravioli in een paar minuten gaar in een pan met water en giet af.

Verdeel de tomatenblokjes over de bodem van een ovenschaal. Bestrooi met een snufje peper en zout.

Neem de groenten met een schuimspaan uit de pan en schep ongeveer de helft op de tomatensaus. Schep daarna de ravioli erop en daarna de rest van de groenten.

Bestrooi met kaas.

Zet de ravioli ovenschotel ongeveer 20 minuten in de oven.

Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

262 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!