Ravioli ovenschotel
Snelle ovenschotel met pasta deegkussentjes, tomatensaus en verschillende groenten
20 M + 20 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
250 gr verse ravioli
-
1 blik tomatenblokjes ( à 400 gr )
-
1 paprika
-
0.5 courgette
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
Handje geraspte Parmezaanse kaas
-
olie of boter ( om in te bakken )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200° graden.
-
Snijd de paprika en courgette in kleine blokjes. Verhit wat olie of boter in een pan en voeg de groente toe. Breng op smaak met wat peper, zout en Italiaanse kruiden. Bak 5 minuten.
-
Kook de ravioli in een paar minuten gaar in een pan met water en giet af.
-
Verdeel de tomatenblokjes over de bodem van een ovenschaal. Bestrooi met een snufje peper en zout.
-
Neem de groenten met een schuimspaan uit de pan en schep ongeveer de helft op de tomatensaus. Schep daarna de ravioli erop en daarna de rest van de groenten.
-
Bestrooi met kaas.
-
Zet de ravioli ovenschotel ongeveer 20 minuten in de oven.
-
Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Heeft het gesmaakt?
269 stemmen
Ook lekker