Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Risotto met witte asperges en zalm

Kom in de lente sfeer met deze heerlijke romige risotto met witte asperges en gerookte zalm

Ingrediënten
  • 300 gr risotto
  • 500 gr witte asperges (ongeschild)
  • 30 gr boter
  • 1 liter warme groentebouillon
  • 75 gr rucola
  • Scheutje droge witte wijn
  • 3 bosuien
  • 1 ui
  • 75 gr parmezaanse kaas
  • 200 gr gerookte zalm

Bereiding
Schil de asperges met de dunschiller en snijd het harde uiteinde eraf. Snijd de asperges in stukjes van ca 2 cm, leg de kopjes apart. Snipper de ui en fruit aan in een pan. Voeg de risottorijst toe en schep er even doorheen. Blus dan af met een scheutje witte wijn. Als deze is opgenomen voeg je een soeplepel bouillon toe. Voeg ook de stukjes asperges toe behalve de kopjes. Wacht al roerend tot de bouillon is opgenomen en voeg weer wat nieuwe toe. Schep na 5 minuten ook de kopjes van de asperges er door samen met de bosui in ringen.

risotto_asperges_01.jpg
risotto_asperges_02.jpg
risotto_asperges_03.jpg
risotto_asperges_04.jpg

Blijf de bouillon herhalen tot de risotto gaar is, dit duurt in totaal ongeveer 20 a 25 minuten. De korrels mogen nog een lichte bite hebben. Het kan zijn dat de bouillon niet helemaal op is. Roer op het laatst de boter in stukjes en de kaas erdoor en laat smelten. Proef of de risotto goed op smaak is. Serveer de aspergerisotto met een handje rucola en wat gerookte zalm en garneer eventueel met wat extra bosui.

Beoordeling (38 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette