Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Risotto met witte asperges en zalm

Kom in de lente sfeer met deze heerlijke romige risotto met witte asperges en gerookte zalm

Ingrediënten
  • 300 gr risotto
  • 500 gr witte asperges (ongeschild)
  • 30 gr boter
  • 1 liter warme groentebouillon
  • 75 gr rucola
  • Scheutje droge witte wijn
  • 3 bosuien
  • 1 ui
  • 75 gr parmezaanse kaas
  • 200 gr gerookte zalm

Bereiding
Schil de asperges met de dunschiller en snijd het harde uiteinde eraf. Snijd de asperges in stukjes van ca 2 cm, leg de kopjes apart. Snipper de ui en fruit aan in een pan. Voeg de risottorijst toe en schep er even doorheen. Blus dan af met een scheutje witte wijn. Als deze is opgenomen voeg je een soeplepel bouillon toe. Voeg ook de stukjes asperges toe behalve de kopjes. Wacht al roerend tot de bouillon is opgenomen en voeg weer wat nieuwe toe. Schep na 5 minuten ook de kopjes van de asperges er door samen met de bosui in ringen.

Blijf de bouillon herhalen tot de risotto gaar is, dit duurt in totaal ongeveer 20 a 25 minuten. De korrels mogen nog een lichte bite hebben. Het kan zijn dat de bouillon niet helemaal op is. Roer op het laatst de boter in stukjes en de kaas erdoor en laat smelten. Proef of de risotto goed op smaak is. Serveer de aspergerisotto met een handje rucola en wat gerookte zalm en garneer eventueel met wat extra bosui.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×