Risotto met witte asperges

Kom in de lente sfeer met deze heerlijke romige risotto met witte asperges en gerookte zalm

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de asperges met de dunschiller en snijd het harde uiteinde eraf. Snijd de asperges in stukjes van ca 2 cm, leg de kopjes apart. Snipper de ui en fruit aan in een pan. Voeg de risottorijst toe en schep er even doorheen. Blus dan af met een scheutje witte wijn. Als deze is opgenomen voeg je een soeplepel bouillon toe. Voeg ook de stukjes asperges toe behalve de kopjes. Wacht al roerend tot de bouillon is opgenomen en voeg weer wat nieuwe toe. Schep na 5 minuten ook de kopjes van de asperges er door samen met de bosui in ringen.

  2. Blijf de bouillon herhalen tot de risotto gaar is, dit duurt in totaal ongeveer 20 a 25 minuten. De korrels mogen nog een lichte bite hebben. Het kan zijn dat de bouillon niet helemaal op is. Roer op het laatst de boter in stukjes en de kaas erdoor en laat smelten. Proef of de risotto goed op smaak is. Serveer de aspergerisotto met een handje rucola en wat gerookte zalm en garneer eventueel met wat extra bosui.

  3. Probeer ook dit basisrecept voor risotto

Heeft het gesmaakt?
186 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!