Risotto met witte asperges en zalm

Kom in de lente sfeer met deze heerlijke romige risotto met witte asperges en gerookte zalm

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Schil de asperges met de dunschiller en snijd het harde uiteinde eraf. Snijd de asperges in stukjes van ca 2 cm, leg de kopjes apart. Snipper de ui en fruit aan in een pan. Voeg de risottorijst toe en schep er even doorheen. Blus dan af met een scheutje witte wijn. Als deze is opgenomen voeg je een soeplepel bouillon toe. Voeg ook de stukjes asperges toe behalve de kopjes. Wacht al roerend tot de bouillon is opgenomen en voeg weer wat nieuwe toe. Schep na 5 minuten ook de kopjes van de asperges er door samen met de bosui in ringen.

 Blijf de bouillon herhalen tot de risotto gaar is, dit duurt in totaal ongeveer 20 a 25 minuten. De korrels mogen nog een lichte bite hebben. Het kan zijn dat de bouillon niet helemaal op is. Roer op het laatst de boter in stukjes en de kaas erdoor en laat smelten. Proef of de risotto goed op smaak is. Serveer de aspergerisotto met een handje rucola en wat gerookte zalm en garneer eventueel met wat extra bosui.

 Probeer ook dit basisrecept voor risotto

139 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.