Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tomatensoep met pesto broodjes

Heerlijke zelfgemaakte tomatensoep met verse basilicum en gegratineerde pesto broodjes.

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de grill of oven op 230 graden. Snijd het stokbrood in stukken en besmeer met een beetje pesto en bestrooi met een beetje mozzarella. Zet een soeppan op het vuur en fruit de ui ongeveer 3 min in de olijfolie. Voeg de wortel in kleine blokjes toe en de tomaten in parten en bak deze 5 min mee.

 Voeg het water en het bouillonblokje toe en roer de tomatenpuree er door. Voeg ook de verse basilicum toe. Laat 10 min pruttelen. Pureer nu alles met een staafmixer fijn en laat een paar minuutjes doorkoken. Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout. Grill ondertussen de broodjes 3 a 4 minuten onder de grill tot ze een mooi kleurtje hebben. Serveer de tomaten basilicum soep met de pestobroodje.

 Bekijk hier alle soeprecepten of bekijk ook eens dit recept voor verse tomatensoep

tomaten-basilicum-soep-met-pesto-broodjes_V

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×