Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tomatensoep met pesto broodjes

Heerlijke zelfgemaakte tomatensoep met verse basilicum en gegratineerde pesto broodjes.

Ingrediënten
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 750 gr tomaten
  • 750 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 1 wortel (middelgroot)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • handje verse basilicumblaadjes
  • 1 (stok)brood
  • 1 potje pesto
  • 50 gr geraspte mozzarella kaas

Bereiding
Verwarm de grill of oven op 230 graden. Snijd het stokbrood in stukken en besmeer met een beetje pesto en bestrooi met een beetje mozzarella. Zet een soeppan op het vuur en fruit de ui ongeveer 3 min in de olijfolie. Voeg de wortel in kleine blokjes toe en de tomaten in parten en bak deze 5 min mee.

tomatensoep_met_pestobroodjes_01.jpg
tomatensoep_met_pestobroodjes_02.jpg
tomatensoep_met_pestobroodjes_03.jpg

Voeg het water en het bouillonblokje toe en roer de tomatenpuree er door. Voeg ook de verse basilicum toe. Laat 10 min pruttelen. Pureer nu alles met een staafmixer fijn en laat een paar minuutjes doorkoken. Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout. Grill ondertussen de broodjes 3 a 4 minuten onder de grill tot ze een mooi kleurtje hebben. Serveer de tomaten basilicum soep met de pestobroodje.

tomaten-basilicum-soep-met-pesto-broodjes_V
Beoordeling (60 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm