Rode kool plaattaart
Deze plaattaart van bladerdeeg heeft een heerlijke winterse topping van rode kool, brie en walnoten
20 M + 25 M
Ingrediënten
Voor personen
-
6 velletjes bladerdeeg
-
1 kleine appel
-
100 gr brie
-
handje walnoten
-
100 gr roomkaas
-
200 gr rode kool ( fijngesneden )
-
honing
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien en druk ze aan elkaar vast tot 1 vel. Vouw de randjes een halve cm om. Besmeer binnen de randen met een dun laagje roomkaas. Snijd de appels in 4 partjes en vervolgens in dunne plakjes.
-
Leg de helft hiervan op de plaattaart. Verdeel de rode kool er over en vervolgens de rest van de appel. Snijd de brie in dunne plakjes en leg op de plaattaart. Bestrooi met walnoten. Bak de plaattaart met rode kool 25 tot 30 minuten in de oven. Druppel er voor het serveren nog een beetje honing over.
Heeft het gesmaakt?
70 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Winter recepten