Rode kool plaattaart

Deze plaattaart van bladerdeeg heeft een heerlijke winterse topping van rode kool, brie en walnoten

Hoofdgerecht 20 min + 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien en druk ze aan elkaar vast tot 1 vel. Vouw de randjes een halve cm om. Besmeer binnen de randen met een dun laagje roomkaas. Snijd de appels in 4 partjes en vervolgens in dunne plakjes.

  2. Leg de helft hiervan op de plaattaart. Verdeel de rode kool er over en vervolgens de rest van de appel. Snijd de brie in dunne plakjes en leg op de plaattaart. Bestrooi met walnoten. Bak de plaattaart met rode kool 25 tot 30 minuten in de oven. Druppel er voor het serveren nog een beetje honing over.

Heeft het gesmaakt?
69 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!