Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Rode kool plaattaart

Deze plaattaart van bladerdeeg heeft een heerlijke winterse topping van rode kool, brie en walnoten

Ingrediënten
  • 6 velletjes bladerdeeg
  • 1 kleine appel
  • 100 gr brie
  • handje walnoten
  • 100 gr roomkaas
  • 200 gr rode kool (fijngesneden)
  • Honing

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien en druk ze aan elkaar vast tot 1 vel. Vouw de randjes een halve cm om. Besmeer binnen de randen met een dun laagje roomkaas. Snijd de appels in 4 partjes en vervolgens in dunne plakjes.

Leg de helft hiervan op de plaattaart. Verdeel de rode kool er over en vervolgens de rest van de appel. Snijd de brie in dunne plakjes en leg op de plaattaart. Bestrooi met walnoten. Bak de plaattaart met rode kool 25 tot 30 minuten in de oven. Druppel er voor het serveren nog een beetje honing over.

rode kool plaattaart www.leukerecepten.nl

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×