Rode kool met appel
Hoe maak je zelf heerlijke gestoofde rode kool met stukjes appel? Met dit recept maak je dit bijgerecht met kaneel en nog meer smaakvolle kruiden. Rode kool koken doe je zo.
10 M + 50 M stoven
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 rode kool ( 800 gr )
-
2 appels
-
1 rode ui
-
2 stokjes kaneel ( of 1 gemalen theelepel kaneel )
-
5 kruidnagels
-
2 blaadjes laurier
-
2 eetlepels basterdsuiker
-
2 eetlepels appelazijn
-
1 snuf peper en zout
-
350 ml water
-
1 Klontje boter ( plantaardig )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwijder eventueel harde of beschadigde bladeren aan de buitenzijde van de rode kool.
-
Steek de kruidnagels in de blaadjes laurier.
-
Snijd de rode kool in vieren, verwijder de harde kern en snijd de rest in dunne reepjes.
-
Snipper de ui en fruit deze in de boter.
-
Voeg de rode kool toe en vervolgens ook de suiker, kaneel, appelazijn, peper, zout, water en de blaadjes laurier met kruidnagel.
-
Breng zachtjes aan de kook en laat ca. 40 minuten stoven. Schep af en toe om.
-
Schil de appels en snijd in blokjes. Voeg deze na 40 minuten stoven toe aan de rode kool en stoof alles nog 10 minuten. Controleer of de rode kool gaar is voor het serveren.
-
Haal de kruidnagels en blaadjes laurier eruit of let goed op met eten dat je er niet op bijt.
-
Serveer de rode kool met appel met bijvoorbeeld aardappelpuree en (vega) balletjes of hachee.
-
Tips: voeg tegelijk met de appel ook eens 2 handjes rozijnen toe.
-
Geef dit recept een Aziatische twist door een deel van het water te vervangen voor kokosmelk (uit blik) en een theelepel kurkumapoeder toe te voegen.
Heeft het gesmaakt?
52 stemmen
Ook lekker