Rode kool met appel

Hoe maak je zelf heerlijke gestoofde rode kool met stukjes appel? Met dit recept maak je dit bijgerecht met kaneel en nog meer smaakvolle kruiden. Rode kool koken doe je zo.

Hoofdgerecht 10 min + 50 min stoven

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwijder eventueel harde of beschadigde bladeren aan de buitenzijde van de rode kool.

  2. Steek de kruidnagels in de blaadjes laurier.

  3. Snijd de rode kool in vieren, verwijder de harde kern en snijd de rest in dunne reepjes.

  4. Snipper de ui en fruit deze in de boter.

  5. Voeg de rode kool toe en vervolgens ook de suiker, kaneel, appelazijn, peper, zout, water en de blaadjes laurier met kruidnagel.

  6. Breng zachtjes aan de kook en laat ca. 40 minuten stoven. Schep af en toe om.

  7. Schil de appels en snijd in blokjes. Voeg deze na 40 minuten stoven toe aan de rode kool en stoof alles nog 10 minuten. Controleer of de rode kool gaar is voor het serveren.

  8. Haal de kruidnagels en blaadjes laurier eruit of let goed op met eten dat je er niet op bijt.

  9. Serveer de rode kool met appel met bijvoorbeeld aardappelpuree en (vega) balletjes of hachee.

  10. Tips: voeg tegelijk met de appel ook eens 2 handjes rozijnen toe.

  11. Geef dit recept een Aziatische twist door een deel van het water te vervangen voor kokosmelk (uit blik) en een theelepel kurkumapoeder toe te voegen.

Heeft het gesmaakt?
50 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!