Ga naar de inhoud
Rode kool ovenschotel

Rode kool ovenschotel

Heerlijke winterse ovenschotel met laagjes gekruid gehakt, rode kool met appel en smeuïge aardappelpuree uit de oven.

20 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 gr voorgegaarde rode kool ( uit pot of zak )
  • 2 appels
  • 1 uitje
  • 2 handjes walnoten
  • 300 gr gehakt ( vega )
  • 700 gr aardappelpuree
  • 3 klontjes boter
  • 1 snuf tijm
  • peper en zout
  • 1 snuf kaneel
  • olie of boter om in te bakken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Hak de ui fijn en fruit aan in een pan met een beetje olie of boter.


  3. Voeg het gehakt toe en rul licht bruin. Breng het gehakt op smaak met peper, zout en tijm.


  4. Laat de rode kool iets uitlekken en doe in een kom.


  5. Voeg de appels toe in stukjes (bewaar wat appel voor de topping) en grof gehakte walnoten. Breng op smaak met een snuf kaneel.


  6. Vet een ovenschaal in en verdeel op de bodem een laag met het gehakt.


  7. Doe daarop het mengsel met rode kool en appel.


  8. Dek deze af met een laag aardappelpuree. Verdeel de laatste plakjes appel over de bovenzijde.


  9. Leg ook de stukjes boter op de bovenzijde van de ovenschotel en bak deze ca. 30 min in de oven.


  10. Tip: je kunt ook rode kool met appelstukjes nemen en de appel in dit recept weglaten.