Roerbak met chorizo

Dit kruidige eenpansgerecht is ideaal voor koken op de camping. Met maar 1 pan en slechts 6 smaakvolle ingrediënten zet je snel een heerlijk gerecht op tafel.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en snijd de chorizo worst in plakjes.

  2. Bak de chorizo in een pan. Chorizo is vrij vet en bij verhitting komt er vet vrij. Zodra dit gebeurt, voeg je de ui toe.

  3. Voeg na een paar minuten de aardappeltjes toe en bak 15 minuten mee.

  4. Voeg ook de sperziebonen toe en bak al scheppend nogmaals 15 minuten.

  5. Snijd de puntpaprika in ringen en bak de laatste 3 minuten mee. Maak het gerecht af met wat feta. Zout toevoegen is niet nodig want feta en chorizo zijn beide al zout.

  6. Tips: Deze roerbak schotel is ook ideaal voor op de schottelbraai.

  7. Je kunt de aardappeltjes en de boontjes van te voren voorgaren in een pan met water of in de magnetron (als die beschikbaar is) om het gerecht sneller klaar te hebben. Vervang dan de 15 min in het recept door 5 minuten.

Heeft het gesmaakt?
119 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!