Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Romige kippensoep met champignons

Van een kommetje van deze kippensoep met champignons knap je weer op!

Ingrediënten
  • 1 liter kippenbouillon
  • 250 gr champignons
  • 100 ml room
  • 50 gr boter
  • 60 gr bloem
  • 60 gr wortel
  • 1 grote kipfilet

Bereiding
Breng een pannetje met water aan de kook. Doe hier de kipfilet in en kook in ca 15 minuten gaar. Bak in een koekenpan de champignons lichtjes aan. Smelt ondertussen in een andere (soep)pan de boter en voeg hier vervolgens de bloem aan toe. Roer met een garde door elkaar en laat deze roux een paar minuutjes zachtjes bakken. Giet dan de kippenbouillon er beetje bij beetje bij en blijf roeren met de garde.

kippensoep_met_champignons_01.jpg
kippensoep_met_champignons_02.jpg
kippensoep_met_champignons_03.jpg
kippensoep_met_champignons_04.jpg

Snijd de wortel in kleine stukjes en voeg toe aan de soep en kook nog een paar minuutjes mee. Roer de room en champignons er door en warm nog even mee. Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een beetje peper of zout toe. Laat de kip uitlekken en trek met 2 vorken uit elkaar tot pulled chicken. Serveer de romige kippensoep met de pulled chicken.

Beoordeling (139 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette