Romige kippensoep met champignons

Van een kommetje van deze kippensoep met champignons knap je weer op!

Voorgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 personen

Bereiding

  1. Breng een pannetje met water aan de kook. Doe hier de kipfilet in en kook in ca 15 minuten gaar. Bak in een koekenpan de champignons lichtjes aan. Smelt ondertussen in een andere (soep)pan de boter en voeg hier vervolgens de bloem aan toe. Roer met een garde door elkaar en laat deze roux een paar minuutjes zachtjes bakken. Giet dan de kippenbouillon er beetje bij beetje bij en blijf roeren met de garde.

  2. Snijd de wortel in kleine stukjes en voeg toe aan de soep en kook nog een paar minuutjes mee. Roer de room en champignons er door en warm nog even mee. Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een beetje peper of zout toe. Laat de kip uitlekken en trek met 2 vorken uit elkaar tot pulled chicken. Serveer de romige kippensoep met de pulled chicken.

  3. Bekijk ook eens dit recept voor Franse uiensoep

Heeft het gesmaakt?
355 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!