Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Romige kippensoep met champignons

Van een kommetje van deze kippensoep met champignons knap je weer op!

Ingrediënten
  • 1 liter kippenbouillon
  • 250 gr champignons
  • 100 ml room
  • 50 gr boter
  • 60 gr bloem
  • 60 gr wortel
  • 1 grote kipfilet

Bereiding
Breng een pannetje met water aan de kook. Doe hier de kipfilet in en kook in ca 15 minuten gaar. Bak in een koekenpan de champignons lichtjes aan. Smelt ondertussen in een andere (soep)pan de boter en voeg hier vervolgens de bloem aan toe. Roer met een garde door elkaar en laat deze roux een paar minuutjes zachtjes bakken. Giet dan de kippenbouillon er beetje bij beetje bij en blijf roeren met de garde.

Snijd de wortel in kleine stukjes en voeg toe aan de soep en kook nog een paar minuutjes mee. Roer de room en champignons er door en warm nog even mee. Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een beetje peper of zout toe. Laat de kip uitlekken en trek met 2 vorken uit elkaar tot pulled chicken. Serveer de romige kippensoep met de pulled chicken.

Bekijk ook eens dit recept voor Franse uiensoep

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×