Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Romige kippensoep met champignons

Van een kommetje van deze kippensoep met champignons knap je weer op!

Ingrediënten
  • 1 liter kippenbouillon
  • 250 gr champignons
  • 100 ml room
  • 50 gr boter
  • 60 gr bloem
  • 60 gr wortel
  • 1 grote kipfilet

Bereiding
Breng een pannetje met water aan de kook. Doe hier de kipfilet in en kook in ca 15 minuten gaar. Bak in een koekenpan de champignons lichtjes aan. Smelt ondertussen in een andere (soep)pan de boter en voeg hier vervolgens de bloem aan toe. Roer met een garde door elkaar en laat deze roux een paar minuutjes zachtjes bakken. Giet dan de kippenbouillon er beetje bij beetje bij en blijf roeren met de garde.

kippensoep_met_champignons_01.jpg
kippensoep_met_champignons_02.jpg
kippensoep_met_champignons_03.jpg
kippensoep_met_champignons_04.jpg

Snijd de wortel in kleine stukjes en voeg toe aan de soep en kook nog een paar minuutjes mee. Roer de room en champignons er door en warm nog even mee. Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een beetje peper of zout toe. Laat de kip uitlekken en trek met 2 vorken uit elkaar tot pulled chicken. Serveer de romige kippensoep met de pulled chicken.

Beoordeling (159 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst