Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Rosbief carpaccio met citroenmayonaise

In 10 min staat dit feestelijk voorgerecht van rosbief met citroenmayonaise en tomaatjes op tafel

Ingrediënten 
200 gr rosbief, dun gesneden
50 gr rucola
100 gr zongedroogde tomaten
1 citroen
3 eetl maynaise
2 eetl walnoten, grof gehakt
2 eetl parmezaanse kaas snippers
 
Bereiding
Rasp de citroen en pers een helft van de citroen uit. Meng het citroensap en de rasp door de mayonaise. Verdeel de rosbief over 4 borden. Leg een handje rucola in het midden. Verdeel de gedroogde tomaatjes er over. Besprenkel met de citroenmayonaise en bestrooi met de walnoten en parmezaanse kaas snippers.
 
rosbief carpaccio 01
rosbief carpaccio 01
rosbief carpaccio 01
Tip: Serveer je dit recept als voorgerecht voor Kerst? Maak er dan sterren van brood er bij. Steek met een vormpje sterren uit sneetjes brood en toast deze in een pan zonder boter of olie krokant.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×