Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Rosbief carpaccio met citroenmayonaise

In 10 min staat dit feestelijk voorgerecht van rosbief met citroenmayonaise en tomaatjes op tafel

Ingrediënten 
200 gr rosbief, dun gesneden
50 gr rucola
100 gr zongedroogde tomaten
1 citroen
3 eetl maynaise
2 eetl walnoten, grof gehakt
2 eetl parmezaanse kaas snippers
 
Bereiding
Rasp de citroen en pers een helft van de citroen uit. Meng het citroensap en de rasp door de mayonaise. Verdeel de rosbief over 4 borden. Leg een handje rucola in het midden. Verdeel de gedroogde tomaatjes er over. Besprenkel met de citroenmayonaise en bestrooi met de walnoten en parmezaanse kaas snippers.
 
rosbief carpaccio 01
rosbief carpaccio 01
rosbief carpaccio 01
Tip: Serveer je dit recept als voorgerecht voor Kerst? Maak er dan sterren van brood er bij. Steek met een vormpje sterren uit sneetjes brood en toast deze in een pan zonder boter of olie krokant.
 
Beoordeling (45 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel