Ga naar de inhoud
Rosbief carpaccio met citroenmayonaise

Rosbief carpaccio met citroenmayonaise

In 10 min staat dit feestelijk voorgerecht van rosbief met citroenmayonaise en tomaatjes op tafel

10 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr rosbief ( dun gesneden )
  • 50 gr rucola
  • 100 gr zongedroogde tomaten
  • 1 citroen
  • 3 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepel walnoten ( grof gehakt )
  • 2 eetlepel Parmezaanse kaas snippers

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Rasp de citroen en pers een helft van de citroen uit. Meng het citroensap en de rasp door de mayonaise. Verdeel de rosbief over 4 borden. Leg een handje rucola in het midden. Verdeel de gedroogde tomaatjes er over. Besprenkel met de citroenmayonaise en bestrooi met de walnoten en Parmezaanse kaas snippers.


    rosbief carpaccio 01 rosbief carpaccio 01 rosbief carpaccio 01
  2. Tip: Serveer je dit recept als voorgerecht voor Kerst? Maak er dan sterren van brood erbij. Steek met een vormpje sterren uit sneetjes brood en toast deze in een pan zonder boter of olie krokant.