Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Rosbief carpaccio met citroenmayonaise

In 10 min staat dit feestelijk voorgerecht van rosbief met citroenmayonaise en tomaatjes op tafel

Ingrediënten 
200 gr rosbief, dun gesneden
50 gr rucola
100 gr zongedroogde tomaten
1 citroen
3 eetl maynaise
2 eetl walnoten, grof gehakt
2 eetl parmezaanse kaas snippers
 
Bereiding
Rasp de citroen en pers een helft van de citroen uit. Meng het citroensap en de rasp door de mayonaise. Verdeel de rosbief over 4 borden. Leg een handje rucola in het midden. Verdeel de gedroogde tomaatjes er over. Besprenkel met de citroenmayonaise en bestrooi met de walnoten en parmezaanse kaas snippers.
 
rosbief carpaccio 01
rosbief carpaccio 01
rosbief carpaccio 01
Tip: Serveer je dit recept als voorgerecht voor Kerst? Maak er dan sterren van brood er bij. Steek met een vormpje sterren uit sneetjes brood en toast deze in een pan zonder boter of olie krokant.
 

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×

 Tip! 

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99