Rosbief carpaccio met citroenmayonaise

In 10 min staat dit feestelijk voorgerecht van rosbief met citroenmayonaise en tomaatjes op tafel

Ingrediënten 
200 gr rosbief, dun gesneden
50 gr rucola
100 gr zongedroogde tomaten
1 citroen
3 eetl maynaise
2 eetl walnoten, grof gehakt
2 eetl parmezaanse kaas snippers
 
Bereiding
Rasp de citroen en pers een helft van de citroen uit. Meng het citroensap en de rasp door de mayonaise. Verdeel de rosbief over 4 borden. Leg een handje rucola in het midden. Verdeel de gedroogde tomaatjes er over. Besprenkel met de citroenmayonaise en bestrooi met de walnoten en parmezaanse kaas snippers.
 
rosbief carpaccio 01
rosbief carpaccio 01
rosbief carpaccio 01
Tip: Serveer je dit recept als voorgerecht voor Kerst? Maak er dan sterren van brood er bij. Steek met een vormpje sterren uit sneetjes brood en toast deze in een pan zonder boter of olie krokant.
 
67 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.