Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Salade met gevulde puntpaprika

Lichte maaltijdsalade van gevulde puntpaprika met mozzarella op bedje van sla en pasta

Ingrediënten
  • 100 gr verse spinazie
  • 300 gr pasta
  • 2 puntpaprika’s
  • 3 bollen mozzarella
  • 2 eetlepels pesto
  • 250 gr tomaatjes
  • 150 gr sla
Dressing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • Peper en zout
  • Scheutje olie

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet apart. Bak de spinazie in een pan tot hij begint te slinken. Snijd de puntpaprika’s over de lengte open en verwijder de zaadjes. Vul ze met de gebakken spinazie. Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel over de puntpaprika’s.

Schep wat pesto er op en bestrooi met een snufje peper en zout. Leg ze in een ovenschaal of op een bakplaat en zet 20 minuten in de oven. Kook ondertussen de pasta gaar met een snufje zout. Snijd de tomaatjes doormidden. Meng de sla met de pasta en de tomaatjes. Besprenkel met wat dressing en leg een gevulde puntpaprika er op.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×