Ga naar de inhoud
Salade met gevulde puntpaprika

Salade met gevulde puntpaprika

Lichte maaltijdsalade van gevulde puntpaprika met mozzarella op bedje van sla en pasta

30 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 100 gr verse spinazie
  • 300 gr pasta
  • 2 puntpaprika’s
  • 3 bollen mozzarella
  • 2 eetlepels pesto
  • 250 gr tomaatjes
  • 150 gr sla

Dressing:

  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • peper en zout
  • scheutje olie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet apart. Bak de spinazie in een pan tot hij begint te slinken. Snijd de puntpaprika’s over de lengte open en verwijder de zaadjes. Vul ze met de gebakken spinazie. Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel over de puntpaprika’s.


  2. Schep wat pesto er op en bestrooi met een snufje peper en zout. Leg ze in een ovenschaal of op een bakplaat en zet 20 minuten in de oven. Kook ondertussen de pasta gaar met een snufje zout. Snijd de tomaatjes doormidden. Meng de sla met de pasta en de tomaatjes. Besprenkel met wat dressing en leg een gevulde puntpaprika er op.