![Salade met gevulde puntpaprika](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/01/salade-met-gevulde-puntpaprika.jpg)
Salade met gevulde puntpaprika
Lichte maaltijdsalade van gevulde puntpaprika met mozzarella op bedje van sla en pasta
30 M + 20 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
100 gr verse spinazie
-
300 gr pasta
-
2 puntpaprika’s
-
3 bollen mozzarella
-
2 eetlepels pesto
-
250 gr tomaatjes
-
150 gr sla
Dressing:
-
1 eetlepel citroensap
-
1 theelepel mosterd
-
1 eetlepel honing
-
peper en zout
-
scheutje olie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet apart. Bak de spinazie in een pan tot hij begint te slinken. Snijd de puntpaprika’s over de lengte open en verwijder de zaadjes. Vul ze met de gebakken spinazie. Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel over de puntpaprika’s.
-
Schep wat pesto er op en bestrooi met een snufje peper en zout. Leg ze in een ovenschaal of op een bakplaat en zet 20 minuten in de oven. Kook ondertussen de pasta gaar met een snufje zout. Snijd de tomaatjes doormidden. Meng de sla met de pasta en de tomaatjes. Besprenkel met wat dressing en leg een gevulde puntpaprika er op.
Heeft het gesmaakt?
98 stemmen
Bedankt voor je stem!
Ook lekker
3x lekkere Gezonde recepten