Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Salade met gevulde puntpaprika

Lichte maaltijdsalade van gevulde puntpaprika met mozzarella op bedje van sla en pasta

Ingrediënten
  • 100 gr verse spinazie
  • 300 gr pasta
  • 2 puntpaprika’s
  • 3 bollen mozzarella
  • 2 eetlepels pesto
  • 250 gr tomaatjes
  • 150 gr sla
Dressing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • Peper en zout
  • Scheutje olie

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet apart. Bak de spinazie in een pan tot hij begint te slinken. Snijd de puntpaprika’s over de lengte open en verwijder de zaadjes. Vul ze met de gebakken spinazie. Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel over de puntpaprika’s.

salade_puntpaprika_01.jpg
salade_puntpaprika_02.jpg
salade_puntpaprika_03.jpg
salade_puntpaprika_04.jpg

Schep wat pesto er op en bestrooi met een snufje peper en zout. Leg ze in een ovenschaal of op een bakplaat en zet 20 minuten in de oven. Kook ondertussen de pasta gaar met een snufje zout. Snijd de tomaatjes doormidden. Meng de sla met de pasta en de tomaatjes. Besprenkel met wat dressing en leg een gevulde puntpaprika er op.

Beoordeling (82 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread