Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Salade kip pindadressing

Lauwwarme maaltijdsalade van Chinese kool met gegrilde kip en een heerlijke Oosterse pindadressing

Ingrediënten
  • 400 gr kipfilet
  • 1 paprika
  • 1 Chinese kool
  • 1 komkommer
  • 100 gr pinda’s (ongezouten)
  • Verse koriander
  • 1 rode peper
  • 125 gr taugé
  • Peper en zout
Pindadressing
  • 1,5 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 limoen
  • 100 ml water
  • Scheutje sojasaus

Bereiding
Bestrooi de kip met een snufje peper en zout. Grill deze in een grillpan (of koekenpan) mooi bruin en gaar. Haal daarna uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Verwarm voor de pindadressing de kokosmelk en de basterdsuiker in een pannetje en roer zachtjes door totdat de suiker opgelost is.

Voeg beetje bij beetje de pindakaas toe totdat deze helemaal is opgenomen in de saus. Schenk de sojasaus, water en limoensap er bij en roer door. Laat de dressing een paar min indikken en daarna afkoelen. Snijd de Chinese kool in reepjes. Doe deze in een grote kom. Snijd de paprika in reepjes en de komkommer in halve maantjes en voeg toe aan de kool.

Verdeel dit groente mengsel eventueel over 4 bordjes of laat in de grote kom. Doe wat taugé op de salade en leg hier de stukjes gegrilde kip op. Bestrooi met pinda’s, koriander en schep de warme dressing er over. Snijd de rode peper in dunne ringetjes en verdeel over de salade.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×