Salade kip pindadressing

Lauwwarme maaltijdsalade van Chinese kool met gegrilde kip en een heerlijke Oosterse pindadressing

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 4 personen

Pindadressing

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bestrooi de kip met een snufje peper en zout. Grill deze in een grillpan (of koekenpan) mooi bruin en gaar. Haal daarna uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Verwarm voor de pindadressing de kokosmelk en de basterdsuiker in een pannetje en roer zachtjes door totdat de suiker opgelost is.

  2. Voeg beetje bij beetje de pindakaas toe totdat deze helemaal is opgenomen in de saus. Schenk de sojasaus, water en limoensap er bij en roer door. Laat de dressing een paar min indikken en daarna afkoelen. Snijd de Chinese kool in reepjes. Doe deze in een grote kom. Snijd de paprika in reepjes en de komkommer in halve maantjes en voeg toe aan de kool.

  3. Verdeel dit groente mengsel eventueel over 4 bordjes of laat in de grote kom. Doe wat taugé op de salade en leg hier de stukjes gegrilde kip op. Bestrooi met pinda’s, koriander en schep de warme dressing er over. Snijd de rode peper in dunne ringetjes en verdeel over de salade.

Heeft het gesmaakt?
157 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!