Salade met biefstuk en asperges

Lekkere maaltijdsalade met gegrilde asperges en een gebakken biefstukje

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Doe de aardappeltjes in een pan met een beetje olie of boter en bak ca 12 minuten met een snufje peper en zout. Je kunt ze ook kort voorkoken om ze sneller gaar te krijgen. Snijd de uiteinden van de asperges en bestrijk met wat olie. Bestrooi ze met peper en zout. Grill ze in een (grill)pan ongeveer 6 a 7 minuten tot ze strepen hebben of een kleurtje beginnen te krijgen. Smelt wat kruidenboter in een koekenpan en bak de biefstuk hier in.

 Schroei hem eerst dicht op hoog vuur en zet daarna het vuur lager en bak nog 3 minuten voor rare, 5 minuten voor medium of 8 minuten voor welldone, afhankelijk van de dikte van het vlees. Verdeel de asperges en rucola over 2 borden. Verdeel hier de krieltjes over. Leg de biefstuk hierop (in plakjes) en druppel er wat balsamicocreme over en bestrooi met wat picorino kaas snippers.

 Kun je geen balsamico crème vinden? Gebruik dan wat balsamico azijn.

12 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.