Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Salade met biefstuk en asperges

Lekkere maaltijdsalade met gegrilde asperges en een gebakken biefstukje

Ingrediënten
  • 2 stukken biefstuk
  • 2 eetlepels pecorino kaas (in snippers)
  • 350 gr groene asperges
  • 50 gr rucola
  • 450 gr krieltjes
  • Balsamicocreme
  • 2 eetlepels kruidenboter

Bereiding
Doe de aardappeltjes in een pan met een beetje olie of boter en bak ca 12 minuten met een snufje peper en zout. Je kunt ze ook kort voorkoken om ze sneller gaar te krijgen. Snijd de uiteinden van de asperges en bestrijk met wat olie. Bestrooi ze met peper en zout. Grill ze in een (grill)pan ongeveer 6 a 7 minuten tot ze strepen hebben of een kleurtje beginnen te krijgen. Smelt wat kruidenboter in een koekenpan en bak de biefstuk hier in.

salade_krieltjes_biefstuk_01.jpg
salade_krieltjes_biefstuk_02.jpg
salade_krieltjes_biefstuk_03.jpg
salade_krieltjes_biefstuk_04.jpg

Schroei hem eerst dicht op hoog vuur en zet daarna het vuur lager en bak nog 3 minuten voor rare, 5 minuten voor medium of 8 minuten voor welldone, afhankelijk van de dikte van het vlees. Verdeel de asperges en rucola over 2 borden. Verdeel hier de krieltjes over. Leg de biefstuk hierop (in plakjes) en druppel er wat balsamicocreme over en bestrooi met wat picorino kaas snippers.

Kun je geen balsamico crème vinden? Gebruik dan wat balsamico azijn.

Beoordeling (10 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst