Ga naar de inhoud
Salade met biefstuk en asperges

Salade met biefstuk en asperges

Lekkere maaltijdsalade met gegrilde asperges en een gebakken biefstukje

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 stukken biefstuk
  • 2 eetlepels pecorino kaas ( in snippers )
  • 350 gr groene asperges
  • 50 gr rucola
  • 450 gr krieltjes
  • Balsamicocrème
  • 2 eetlepels kruidenboter

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de aardappeltjes in een pan met een beetje olie of boter en bak ca 12 minuten met een snufje peper en zout. Je kunt ze ook kort voorkoken om ze sneller gaar te krijgen. Snijd de uiteinden van de asperges en bestrijk met wat olie. Bestrooi ze met peper en zout. Grill ze in een (grill)pan ongeveer 6 a 7 minuten tot ze strepen hebben of een kleurtje beginnen te krijgen. Smelt wat kruidenboter in een koekenpan en bak de biefstuk hier in.


  2. Schroei hem eerst dicht op hoog vuur en zet daarna het vuur lager en bak nog 3 minuten voor rare, 5 minuten voor medium of 8 minuten voor welldone, afhankelijk van de dikte van het vlees. Verdeel de asperges en rucola over 2 borden. Verdeel hier de krieltjes over. Leg de biefstuk hierop (in plakjes) en druppel er wat balsamicocreme over en bestrooi met wat picorino kaas snippers.


  3. Kun je geen balsamico crème vinden? Gebruik dan wat balsamico azijn.