Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Salade met biefstuk en asperges

Lekkere maaltijdsalade met gegrilde asperges en een gebakken biefstukje

Ingrediënten
  • 2 stukken biefstuk
  • 2 eetlepels pecorino kaas (in snippers)
  • 350 gr groene asperges
  • 50 gr rucola
  • 450 gr krieltjes
  • Balsamicocreme
  • 2 eetlepels kruidenboter

Bereiding
Doe de aardappeltjes in een pan met een beetje olie of boter en bak ca 12 minuten met een snufje peper en zout. Je kunt ze ook kort voorkoken om ze sneller gaar te krijgen. Snijd de uiteinden van de asperges en bestrijk met wat olie. Bestrooi ze met peper en zout. Grill ze in een (grill)pan ongeveer 6 a 7 minuten tot ze strepen hebben of een kleurtje beginnen te krijgen. Smelt wat kruidenboter in een koekenpan en bak de biefstuk hier in.

salade_krieltjes_biefstuk_01.jpg
salade_krieltjes_biefstuk_02.jpg
salade_krieltjes_biefstuk_03.jpg
salade_krieltjes_biefstuk_04.jpg

Schroei hem eerst dicht op hoog vuur en zet daarna het vuur lager en bak nog 3 minuten voor rare, 5 minuten voor medium of 8 minuten voor welldone, afhankelijk van de dikte van het vlees. Verdeel de asperges en rucola over 2 borden. Verdeel hier de krieltjes over. Leg de biefstuk hierop (in plakjes) en druppel er wat balsamicocreme over en bestrooi met wat picorino kaas snippers.

Kun je geen balsamico crème vinden? Gebruik dan wat balsamico azijn.

Beoordeling (8 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x heerlijke broodjes
  • Lunch
Broodje geitenkaas met spek
  • Hoofdgerecht
Broodje kip teriyaki
  • Hoofdgerecht
Broodje pulled salmon

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Noedel bowl met zalm
Kip shoarma bowl