Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gegrilde perziken met ijs

Heerlijk toetje met warme perziken en ijs, ideaal om je barbecue mee af te sluiten

Ingrediënten
  • 4 perziken
  • Scheutje olie of vloeibare boter
  • 1 eetlepel honing + extra
  • 2 eetlepels pistache
  • 4 bollen ijs

Bereiding
Halveer de perziken en verwijder de pit. Meng het scheutje olie of boter met de honing. Bestrijk de perziken hiermee op de snijkant. Leg ze met deze kant op het hete rooster van de BBQ. Bak ze ca. 5 minuten op een niet al te hete bbq. Mochten ze vast plakken ga ze dan niet proberen los te maken van de grill maar laat ze dan nog een paar min grillen. Meestal laten ze dan van zelf los.

perzik_ijs_bbq_01.jpg
perzik_ijs_bbq_02.jpg
perzik_ijs_bbq_03.jpg

Ze zijn goed als er grillstrepen op zitten en ze iets zacht zijn. Leg ze op een bord en schep er een bol ijs in. Druppel er wat extra honing over en bestrooi met wat pistache.

Beoordeling (45 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette