Gegrilde perziken met ijs
Heerlijk toetje met warme perziken en ijs, ideaal om je barbecue mee af te sluiten
20 M
Ingrediënten
Voor stuks
-
4 perziken
-
Scheutje olie of vloeibare boter
-
1 eetlepel honing + extra
-
2 eetlepels pistache
-
4 bollen ijs
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Halveer de perziken en verwijder de pit. Meng het scheutje olie of boter met de honing. Bestrijk de perziken hiermee op de snijkant. Leg ze met deze kant op het hete rooster van de BBQ. Bak ze ca. 5 minuten op een niet al te hete bbq. Mochten ze vast plakken ga ze dan niet proberen los te maken van de grill maar laat ze dan nog een paar min grillen. Meestal laten ze dan van zelf los.
-
Ze zijn goed als er grillstrepen op zitten en ze iets zacht zijn. Leg ze op een bord en schep er een bol ijs in. Druppel er wat extra honing over en bestrooi met wat pistache.
Heeft het gesmaakt?
92 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Barbecue recepten