Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Salade met gnocchi en gegrilde groene asperges

Deze salade met gnocchi en asperges vormt een perfecte start van de lente.

Ingrediënten
  • 400 gr gnocchi
  • 6 groene asperges
  • 8 radijsjes
  • 75 gr rucola melange
  • 50 gr geitenkaas
  • 4 plakken serranoham
  • 8 cherrytomaatjes
Voor de dressing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • Scheutje citroensap

Bereiding
Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje door elkaar. Zet dan even weg. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en snijd de cherrytomaatjes in kwartjes. Scheur de serranoham in stukjes.

Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de gnocchi tot ze rondom bruin en krokant worden. Smeer ondertussen asperges in met wat olijfolie en grill ze in een grillpan totdat ze mooie grillstrepen hebben.

Salade-met-gnocchi-en-gegrilde-groene-asperges-stap-1.jpg
Salade-met-gnocchi-en-gegrilde-groene-asperges-stap-2.jpg
Salade-met-gnocchi-en-gegrilde-groene-asperges-stap-3.jpg

Verdeel de sla over 2 borden en verdeel de gnocchi, radijsjes, serranoham en cherrytomaatjes erover. Leg de asperges erop en maak af met wat verbrokkelde geitenkaas. Besprenkel met de dressing.

Beoordeling (41 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette