Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Salade met gnocchi en gegrilde groene asperges

Deze salade met gnocchi en asperges vormt een perfecte start van de lente.

Ingrediënten
  • 400 gr gnocchi
  • 6 groene asperges
  • 8 radijsjes
  • 75 gr rucola melange
  • 50 gr geitenkaas
  • 4 plakken serranoham
  • 8 cherrytomaatjes
Voor de dressing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • Scheutje citroensap

Bereiding
Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje door elkaar. Zet dan even weg. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en snijd de cherrytomaatjes in kwartjes. Scheur de serranoham in stukjes.

Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de gnocchi tot ze rondom bruin en krokant worden. Smeer ondertussen asperges in met wat olijfolie en grill ze in een grillpan totdat ze mooie grillstrepen hebben.

Verdeel de sla over 2 borden en verdeel de gnocchi, radijsjes, serranoham en cherrytomaatjes erover. Leg de asperges erop en maak af met wat verbrokkelde geitenkaas. Besprenkel met de dressing.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×