Vegetarische sushi

Een heerlijke vegetarische sushi variant, met geroosterde zoete aardappel, romige avocado, frisse komkommer en een pittige dipsaus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Voor de dipsaus
Benodigdheden:

Bereiding

Begin met het koken van de sushirijst volgens de verpakking. Meng ondertussen de rijstazijn met een snufje zout en verwarm deze kort totdat de zout oplost. Wanneer de rijst klaar is, voeg de rijstazijn toe aan de rijst en meng deze voorzichtig. Laat de sushirijst afkoelen.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Schil de zoete aardappel en snijd deze in de vorm van frietjes. Leg deze op een bakplaat, meng met wat olijfolie en peper en zet in de oven voor 20 – 25 minuten.

In de tussentijd maak je de dipsaus. Meng hiervoor alle ingrediënten van de dipsaus door elkaar tot een egale saus. Verdun eventueel met wat extra water. Snijd vervolgens de komkommer in reepjes en de avocado in plakjes.

Gebruik een bamboematje om de sushi te rollen. Leg op de bamboemat een norivel met de gladde kant naar onder. Verdeel 1/5e van de rijst over het vel en zorg dat je aan het uiteinde een stukje vrijlaat. Leg in het midden van de rijst een paar plakjes avocado, stukjes komkommer en zoete aardappel.

Rol voorzichtig met behulp van de bamboemat de sushi op. Zorg ervoor dat je hem stevig aandrukt tijdens het oprollen zodat hij mooi strak gerold wordt. Doe op de uiteinden een klein beetje water en rol de sushi vast. Hierdoor blijft hij goed dichtzitten. Herhaal dit met de andere norivellen en snijd de sushi met een scherp mes in plakken.

Garneer de sushi eventueel met wat sesamzaad en serveer met de dipsaus.

Tip: heb je geen bamboemat, dan kun je ook een stukje vershoudfolie gebruiken. Zorg er dan wel voor dat je de rol stevig aandrukt en strak rolt.

Lees hier alles over het zelf maken van sushi inclusief handige tips en recepten.

vega sushi

10 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.