Vegetarische sushi

Een heerlijke vegetarische sushi variant, met geroosterde zoete aardappel, romige avocado, frisse komkommer en een pittige dipsaus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Voor de dipsaus
Benodigdheden:

Bereiding

Begin met het koken van de sushirijst volgens de verpakking. Meng ondertussen de rijstazijn met een snufje zout en verwarm deze kort totdat de zout oplost. Wanneer de rijst klaar is, voeg de rijstazijn toe aan de rijst en meng deze voorzichtig. Laat de sushirijst afkoelen.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Schil de zoete aardappel en snijd deze in de vorm van frietjes. Leg deze op een bakplaat, meng met wat olijfolie en peper en zet in de oven voor 20 – 25 minuten.

In de tussentijd maak je de dipsaus. Meng hiervoor alle ingrediënten van de dipsaus door elkaar tot een egale saus. Verdun eventueel met wat extra water. Snijd vervolgens de komkommer in reepjes en de avocado in plakjes.

Gebruik een bamboematje om de sushi te rollen. Leg op de bamboemat een norivel met de gladde kant naar onder. Verdeel 1/5e van de rijst over het vel en zorg dat je aan het uiteinde een stukje vrijlaat. Leg in het midden van de rijst een paar plakjes avocado, stukjes komkommer en zoete aardappel.

Rol voorzichtig met behulp van de bamboemat de sushi op. Zorg ervoor dat je hem stevig aandrukt tijdens het oprollen zodat hij mooi strak gerold wordt. Doe op de uiteinden een klein beetje water en rol de sushi vast. Hierdoor blijft hij goed dichtzitten. Herhaal dit met de andere norivellen en snijd de sushi met een scherp mes in plakken.

Garneer de sushi eventueel met wat sesamzaad en serveer met de dipsaus.

Tip: heb je geen bamboemat, dan kun je ook een stukje vershoudfolie gebruiken. Zorg er dan wel voor dat je de rol stevig aandrukt en strak rolt.

Lees hier alles over het zelf maken van sushi inclusief handige tips en recepten.

10 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.