Salade met zalm uit de oven

Deze frisse salade met komkommer en zalm met kruidenkorstje is een heerlijke lichte maaltijd

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Dressing

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Leg de zalmfilets hierin en besmeer ze met een laagje roomkaas. Bestrooi ze daarna met een snuf peper en zout. Meng het paneermeel met de bieslook en olie en verdeel over de zalm en druk iets aan. Bak de zalm in ca 15 min gaar in de oven (afhankelijk van de dikte).

 Snijd ondertussen de komkommer in stukjes en de tomaatjes in tweeën. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en verdeel samen met de tomaatjes en komkommer over de sla en schep door elkaar. Verdeel de salade over 4 borden en leg de zalm hierop.

 Dit gerecht is ideaal als uitgebreide lunch of lichte avondmaal. Eet er eventueel wat brood, pasta of aardappeltjes bij voor een complete maaltijd.

209 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.