Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Salade met zalm uit de oven

Deze frisse salade met komkommer en zalm met kruidenkorstje is een heerlijke lichte maaltijd

Ingrediënten
  • 4 gr stukken zalmfilet a 125
  • 4 eetlepels roomkaas (naturel)
  • Handje paneermeel
  • Paar sprietjes bieslook (fijngesneden)
  • 1 komkommer
  • 250 gr tomaatjes
  • 150 gr sla
  • 1 eetlepel olie + om in te vetten
Dressing
  • Paar sprietjes bieslook (fijngesneden)
  • peper en zout
  • Sap van een halve citroen
  • Scheutje olie

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Leg de zalmfilets hierin en besmeer ze met een laagje roomkaas. Bestrooi ze daarna met een snuf peper en zout. Meng het paneermeel met de bieslook en olie en verdeel over de zalm en druk iets aan. Bak de zalm in ca 15 min gaar in de oven (afhankelijk van de dikte).

Snijd ondertussen de komkommer in stukjes en de tomaatjes in tweeën. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en verdeel samen met de tomaatjes en komkommer over de sla en schep door elkaar. Verdeel de salade over 4 borden en leg de zalm hierop.

Dit gerecht is ideaal als uitgebreide lunch of lichte avondmaal. Eet er eventueel wat brood, pasta of aardappeltjes bij voor een complete maaltijd.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×