Salade met zalm uit de oven
Deze frisse salade met komkommer en zalm met kruidenkorstje is een heerlijke lichte maaltijd
20 M + 15 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
4 gr stukken zalmfilet a 125
-
4 eetlepels roomkaas ( naturel )
-
Handje paneermeel
-
Paar sprietjes bieslook ( fijngesneden )
-
1 komkommer
-
250 gr tomaatjes
-
150 gr sla
-
1 eetlepel olie + om in te vetten
Dressing
-
Paar sprietjes bieslook ( fijngesneden )
-
peper en zout
-
Sap van een halve citroen
-
Scheutje olie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 180 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Leg de zalmfilets hierin en besmeer ze met een laagje roomkaas. Bestrooi ze daarna met een snuf peper en zout. Meng het paneermeel met de bieslook en olie en verdeel over de zalm en druk iets aan. Bak de zalm in ca 15 min gaar in de oven (afhankelijk van de dikte).
-
Snijd ondertussen de komkommer in stukjes en de tomaatjes in tweeën. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en verdeel samen met de tomaatjes en komkommer over de sla en schep door elkaar. Verdeel de salade over 4 borden en leg de zalm hierop.
-
Dit gerecht is ideaal als uitgebreide lunch of lichte avondmaal. Eet er eventueel wat brood, pasta of aardappeltjes bij voor een complete maaltijd.
Heeft het gesmaakt?
220 stemmen
Ook lekker