Salted caramel cheesecake met Toblerone

Deze heerlijke cheesecake met gezouten karamel en Toblerone stukjes is een ultieme guilty pleasure!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Voor de gezouten karamelsaus
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 160 graden. Knip uit een vel bakpapier een cirkel in het formaat van de bodem van de springvorm. Vet de springvorm in en leg het bakpapier op de bodem. Doe de koekjes in een keukenmachine en mix totdat er fijne koekkruimels overblijven. Smelt de boter in een pannetje en meng met de fijngemalen koekjes. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Er moet een stevige koekjesbodem ontstaan. Snijd een reep Toblerone in kleine stukjes. Doe de roomkaas, suiker en eieren in een kom en mix met een handmixer. Roer erna de Toblerone stukjes erdoorheen. Giet het roomkaasmengsel in de springvorm, op de koekjesbodem. Zet vervolgens ca. 45 tot 50 minuten in de oven. Laat goed afkoelen. De cheesecake is het lekkerst als je hem na het afkoelen een paar uurtjes in de koelkast zet.

 Ondertussen kun je de salted caramelsaus maken. Pas hier allereerst goed bij op, want het wordt een heel heet mengsel. Doe de suiker en water in een pannetje en verhit op een laag vuurtje. Het is belangrijk dat je hier niet in roert. Het mengsel krijgt na verloop van tijd een bruine karamelkleur. Voeg op dat moment de boter toe en roer totdat de boter helemaal is opgelost. Voeg daarna de slagroom toe en roer ook weer totdat de slagroom in de saus is opgelost. Bij het toevoegen van de slagroom bubbelt het mengsel enorm, dus kijk uit met je vingers. Neem het pannetje van het vuur en voeg het zeezout toe. Roer goed door.

 Breek de tweede reep Toblerone in stukken en verdeel deze over de cheesecake. Garneer met de gezouten karamelsaus.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.