
Schnitzel caprese met courgetti
Spaghetti van groenten met krokante schnitzels gegratineerd met tomaat en mozzarella.
20 M + 12 M
Ingrediƫnten: Schnitzel caprese
Voor personen
-
4 gepaneerde schnitzels ( vega of vegan )
-
1 bol mozzarella
-
2 tomaten
-
3 gr courgettes ( of 800 gr kant en klare courgetti )
-
2 tenen knoflook
-
verse basilicum
-
2 eetlepels pijnboompitten
-
peper en zout
Benodigdheden
-
Spirelli bij hele courgettes
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Schnitzel caprese
-
Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal de courgettes door de spirelli als je geen kant en klare courgetti gebruikt. Bak de schnitzels eerst krokant in een koekenpan. Leg ze vervolgens in een ovenschaal. Beleg met plakjes tomaat en mozzarella en voeg een snufje peper toe.
-
Zet de ovenschaal ca 12 minuten in de oven tot de mozzarella is gesmolten. Verhit een beetje boter of olie in een pan en voeg de fijngehakte knoflook hier aan toe. Doe dan de courgetti in de pan en bak een paar minuten mee. Breng op smaak met peper, zout en wat verse blaadjes basilcum. Serveer de courgetti met de gegratineerde schnitzels caprese en wat geroosterde pijnboompitten.
Heeft het gesmaakt?
37 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 450
- vet 25 gr
- verzadigd vet 8 gr
- koolhydraten 30 gr
- w.v. suikers 5 gr
- vezels 4 gr
- eiwit 25 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker