Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Schnitzel caprese met courgetti

Spaghetti van groenten met krokante schnitzels gegratineerd met tomaat en mozzarella.

Ingrediënten
  • 4 gepaneerde schnitzels
  • 1 bol mozzarella
  • 2 tomaten
  • 3 gr courgettes (of 800 gr kant en klare courgetti)
  • 2 tenen knoflook
  • verse basilicum
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • peper en zout
Benodigdheden
  • Spirelli bij hele courgettes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal de courgettes door de spirelli als je geen kant en klare courgetti gebruikt. Bak de schnitzels eerst krokant in een koekenpan. Leg ze vervolgens in een ovenschaal. Beleg met plakjes tomaat en mozzarella en voeg een snufje peper toe.

Zet de ovenschaal ca 12 minuten in de oven tot de mozzarella is gesmolten. Verhit een beetje boter of olie in een pan en voeg de fijngehakte knoflook hier aan toe. Doe dan de courgetti in de pan en bak een paar minuten mee. Breng op smaak met peper, zout en wat verse blaadjes basilcum. Serveer de courgetti met de gegratineerde schnitzels caprese en wat geroosterde pijnboompitten.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×