Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Schnitzel caprese met courgetti

Spaghetti van groenten met krokante schnitzels gegratineerd met tomaat en mozzarella.

Ingrediënten
  • 4 gepaneerde schnitzels
  • 1 bol mozzarella
  • 2 tomaten
  • 3 gr courgettes (of 800 gr kant en klare courgetti)
  • 2 tenen knoflook
  • verse basilicum
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • peper en zout
Benodigdheden
  • Spirelli bij hele courgettes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal de courgettes door de spirelli als je geen kant en klare courgetti gebruikt. Bak de schnitzels eerst krokant in een koekenpan. Leg ze vervolgens in een ovenschaal. Beleg met plakjes tomaat en mozzarella en voeg een snufje peper toe.

courgetti_met-caprese_schnitzel_01.jpg
courgetti_met-caprese_schnitzel_02.jpg
courgetti_met-caprese_schnitzel_03.jpg
courgetti_met-caprese_schnitzel_04.jpg

Zet de ovenschaal ca 12 minuten in de oven tot de mozzarella is gesmolten. Verhit een beetje boter of olie in een pan en voeg de fijngehakte knoflook hier aan toe. Doe dan de courgetti in de pan en bak een paar minuten mee. Breng op smaak met peper, zout en wat verse blaadjes basilcum. Serveer de courgetti met de gegratineerde schnitzels caprese en wat geroosterde pijnboompitten.

Beoordeling (22 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst