Ga naar de inhoud
Shoarma quiche met prei

Shoarma quiche met prei

Vergeet het broodje shoarma, maak deze quiche met shoarma, prei en champignons

35 M + 45 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 5 plakken deeg voor hartige taart
  • 4 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 ml melk
  • 500 gr shoarma
  • 200 gr prei
  • 250 gr champignons ( in plakjes )
  • 75 gr geraspte kaas
  • 1 uitje
  • Boter om te bakken en in te vetten
  • 2 eetlepels paneermeel

Materialen

  • Bakpapier
  • Springvorm 24 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en bak in een pan met een klein beetje boter of olie. Voeg de shoarma toe en bak rondom aan. Doe dan de champignons er bij en bak nog 2 minuten mee. Als laatste de fijngesneden prei. Laat dit mengsel uitlekken in een vergiet.


  2. Klop de eieren, melk en creme fraiche los met de kaas. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier of vet deze goed in. Vet ook de randen van de vorm in. Bekleed deze met de vellen deeg en druk de naden goed op elkaar. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bestrooi met wat paneermeel. Doe het mengsel van shoarma en groenten hierin en verdeel gelijkmatig. Giet daarna het eiermensgel erover en bak de quiche in ongeveer 45 min mooi gaar. Check met een sateprikker of hij goed gaar is.


  3. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.