Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Shoarma quiche met prei

Vergeet het broodje shoarma, maak deze quiche met shoarma, prei en champignons

Ingrediënten
  • 5 plakken deeg voor hartige taart
  • 4 eieren
  • 125 ml creme fraiche
  • 100 ml melk
  • 500 gr shoarma
  • 200 gr prei
  • 250 gr champignons (in plakjes)
  • 75 gr geraspte kaas
  • 1 uitje
  • Boter om te bakken en in te vetten
  • 2 eetlepels paneermeel
Materialen
  • Bakpapier
  • Springvorm 24 cm

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en bak in een pan met een klein beetje boter of olie. Voeg de shoarma toe en bak rondom aan. Doe dan de champignons er bij en bak nog 2 minuten mee. Als laatste de fijngesneden prei. Laat dit mengsel uitlekken in een vergiet.

Klop de eieren, melk en creme fraiche los met de kaas. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier of vet deze goed in. Vet ook de randen van de vorm in. Bekleed deze met de vellen deeg en druk de naden goed op elkaar. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bestrooi met wat paneermeel. Doe het mengsel van shoarma en groenten hierin en verdeel gelijkmatig. Giet daarna het eiermensgel erover en bak de quiche in ongeveer 45 min mooi gaar. Check met een sateprikker of hij goed gaar is.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (151 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst