Ga naar de inhoud
Limoncello ijs

Limoncello ijs

Met slechts een handvol ingrediënten maak jij zelf heerlijk limoncello ijs. Een frisse en romige traktatie of nagerecht, perfect voor een warme dag. Klaar in een paar eenvoudige stappen.

10 M + 6 U wachttijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 ml gecondenseerde melk
  • 400 gr Griekse yoghurt
  • 2 citroenen ( sap )
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 shotglaasjes limoncello

Benodigdheden

  • Mixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Mix de gecondenseerde melk met de Griekse yoghurt in een grote kom tot een glad geheel.


  2. Voeg het sap van de citroenen, het zakje vanillesuiker en de limoncello toe. Roer alles goed door elkaar tot het volledig gemengd is.


    limoncello ijs stap 1 limoncello ijs stap 2 limoncello ijs stap 3
  3. Giet het mengsel in een diepvriesbestendige bak en dek het af met een deksel of plasticfolie.


  4. Plaats de bak in de vriezer en laat het ijs minstens 6 uur opstijven, of totdat het stevig is.


  5. Haal het limoncello ijs ongeveer 10 minuten voor het serveren uit de vriezer om iets zachter te laten worden, zodat je het makkelijk kunt scheppen.


  6. Bewaar het limoncello ijs in een goed afgesloten bak in de vriezer.


  7. Tip: dit ijs bevat alcohol en is daarom niet geschikt voor kinderen.