Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mallorcaanse tumbet

Vegetarische ovenschotel uit Mallorca met laagjes van gegrilde groenten en aardappeltjes in tomatensaus

Ingrediënten
  • 800 gr aardappelschijfjes
  • 390 gr tomatenblokjes (1 pak)
  • 500 gr tomaten passata
  • 2 aubergine’s
  • 2 paprika's
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Scheut droge witte wijn
  • 1 blaadje laurier
  • Snuf oregano
  • Snuf tijm
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding
Snipper de ui en knoflook fijn en fruit aan in een diepe pan. Breng de uien op smaak met peper, zout, tijm en oregano. Blus af met een scheut witte wijn. Als de alcohol verdampt is voeg je de tomatenblokjes en passata toe. Voeg het blaadje laurier toe aan deze saus en laat op laag vuur pruttelen voor ca 25 minuten.

tumbet_03.jpg
tumbet_05.jpg
tumbet_01.jpg
tumbet_02.jpg

Kruid de aardappelschijfjes met een snufje peper en zout en bak deze ca 10 minuutjes in een koekenpan. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden. Snijd de paprika in stukken en de aubergine in plakken en bestrijk met een beetje olie.

tumbet_04.jpg
tumbet_06.jpg
tumbet_07.jpg
tumbet_07.jpg

Grill ze vervolgens in een grillpan. Doe de aardappelschijfjes in een grote ovenschaal gevolgd door de gegrilde paprika en aubergine. Giet de tomatensaus er over en zet ongeveer 25 minuten in de oven. Lekker bij een stukje vlees.

Beoordeling (31 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst