Ga naar de inhoud
Spaghetti milanese

Spaghetti milanese

Heerlijke pastagerecht met tomatensaus met ham en champignons

45 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 350 gr spaghetti
  • 500 rundergehakt
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gr hamreepjes
  • 400 gr champignons
  • 140 ml tomatenpuree
  • 200 ml rundvleesbouillon
  • 1 klein blikje wortel a 155 gr
  • Handje Parmezaanse kaas
  • Paar blaadjes verse basilicum
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de verpakking gaar. Snipper de uien en teentjes knoflook fijn en fruit aan in een grote pan met een beetje olie. Voeg na een paar minuten het gehakt toe en rul bruin. Voeg dan de champignons in plakjes toe en bak mee tot ze beginnen te slinken.


  2. Schep de reepjes ham er door. Maak een kuiltje in het midden en voeg de tomatenpuree toe. Bak dit een minuutje en roer dan door het gehaktmengsel. Breng op smaak met wat Italiaanse kruiden. Voeg dan de bouillon er bij en laat 15 minuutjes zachtjes pruttelen.


  3. Voeg het laatste minuutje de worteltjes toe in stukjes en de grof gesneden basilicum. Proef of de saus goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en/of zout toe. Schep dan de spaghetti er door en serveer de pasta met wat parmezaanse kaas.