Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Spaghetti milanese

Heerlijke pastagerecht met tomatensaus met ham en champignons

Ingrediënten
  • 350 gr spaghetti
  • 500 rundergehakt
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gr hamreepjes
  • 400 gr champignons
  • 140 ml tomatenpuree
  • 200 ml rundvleesbouillon
  • 1 klein blikje wortel a 155 gr
  • Handje parmezaanse kaas
  • Paar blaadjes verse basilicum
  • 1 theelepel italiaanse kruiden

Bereiding
Kook de spaghetti volgens de verpakking gaar. Snipper de uien en teentjes knoflook fijn en fruit aan in een grote pan met een beetje olie. Voeg na een paar minuten het gehakt toe en rul bruin. Voeg dan de champignons in plakjes toe en bak mee tot ze beginnen te slinken.

pasta_milanese_01.jpg
pasta_milanese_02.jpg
pasta_milanese_03.jpg

Schep de reepjes ham er door. Maak een kuiltje in het midden en voeg de tomatenpuree toe. Bak dit een minuutje en roer dan door het gehaktmengsel. Breng op smaak met wat Italiaanse kruiden. Voeg dan de bouillon er bij en laat 15 minuutjes zachtjes pruttelen.

pasta_milanese_04.jpg
pasta_milanese_05.jpg
pasta_milanese_06.jpg

Voeg het laatste minuutje de worteltjes toe in stukjes en de grof gesneden basilicum. Proef of de saus goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en/of zout toe. Schep dan de spaghetti er door en serveer de pasta met wat parmezaanse kaas.

Beoordeling (110 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette