Spaghetti milanese

Heerlijke pastagerecht met tomatensaus met ham en champignons

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Kook de spaghetti volgens de verpakking gaar. Snipper de uien en teentjes knoflook fijn en fruit aan in een grote pan met een beetje olie. Voeg na een paar minuten het gehakt toe en rul bruin. Voeg dan de champignons in plakjes toe en bak mee tot ze beginnen te slinken.

 Schep de reepjes ham er door. Maak een kuiltje in het midden en voeg de tomatenpuree toe. Bak dit een minuutje en roer dan door het gehaktmengsel. Breng op smaak met wat Italiaanse kruiden. Voeg dan de bouillon er bij en laat 15 minuutjes zachtjes pruttelen.

 Voeg het laatste minuutje de worteltjes toe in stukjes en de grof gesneden basilicum. Proef of de saus goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en/of zout toe. Schep dan de spaghetti er door en serveer de pasta met wat parmezaanse kaas.

153 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.