Pasta met rode pesto

Iedereen kent de pasta met groene pesto wel, maar wil je een keer afwisselen dan moet je zeker dit gerecht met rode pesto eens proberen. Een hele andere smaak maar net zo makkelijk en snel klaar!

Hoofdgerecht 20 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar.

  2. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit deze in een pan in een klein beetje olie. Voeg de stukjes (vega)kip en champignons in plakjes toe en bak even mee.

  3. Doe dan de rode pesto erbij en de crème fraîche. Roer tot een romige egale saus. Voeg dan de pasta toe en schep door de saus.

  4. Halveer de tomaatjes en roer samen met de basilicum op het laatst door de pasta. Breng eventueel nog op smaak met wat peper, zout en/of snufje chili voor wat extra pit.

Heeft het gesmaakt?
116 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!