Ga naar de inhoud
Pasta met rode pesto

Pasta met rode pesto

Iedereen kent de pasta met groene pesto wel, maar wil je een keer afwisselen dan moet je zeker dit gerecht met rode pesto eens proberen. Een hele andere smaak maar net zo makkelijk en snel klaar!

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr pasta
  • 180 gr rode pesto
  • 250 cherrytomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 uitje
  • 300 gr kip stukjes ( vega )
  • 200 gr crème fraîche
  • 250 gr champignons
  • verse basilicum
  • Optioneel: Snufje chili

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar.


  2. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit deze in een pan in een klein beetje olie. Voeg de stukjes (vega)kip en champignons in plakjes toe en bak even mee.


  3. Doe dan de rode pesto erbij en de crème fraîche. Roer tot een romige egale saus. Voeg dan de pasta toe en schep door de saus.


    pasta rode pesto stap 1 pasta rode pesto stap 2 pasta rode pesto stap 3
  4. Halveer de tomaatjes en roer samen met de basilicum op het laatst door de pasta. Breng eventueel nog op smaak met wat peper, zout en/of snufje chili voor wat extra pit.