Spicy pizza diavola

Durf jij deze pittige pizza met salami en rode pepers aan? Met bereiding in de oven of op de BBQ

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: pizza's

Bereiding

 Maak het deeg volgens het recept of de verpakking. Bestuif een werkvlak met wat bloem en rol 2 pizzabodems hierop uit. Besmeer met wat pizzasaus en beleg met de salami. Hak de rode pepers fijn en verdeel deze over de pizza (naar smaak). Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel ook over de pizza. Druppel er nog wat chili olie over voor een extra pittige smaak, tabasco kan eventueel ook als je het heel spicy wil maken. Besrijk ook de randjes met een beetje olie. Bak de pizza ca 15 min in de oven op 230 graden.

 Manier op de BBQ: om de pizza op de BBQ te bakken heb je een barbecue nodig die je met een deksel goed kunt afsluiten. En gebruik een pizzasteen op de BBQ en leg deze al 20 min van te voren op de BBQ zodat deze goed warm kan worden. Een pizzaschep is ook handig. Bereid de pizza zoals hierboven staat beschreven. Houd een temperatuur van ca 250 graden van de barbecue aan. Bestrooi de pizzasteen met een beetje bloem. Leg de pizza hierop en doe de deksel van de barbecue dicht. Na ongeveer 8 min is hij klaar, afhankelijk van de temperatuur van de barbecue. Check regelmatig of de bodem niet zwart wordt.

17 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.